Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Warded

  • Thursday, August 21, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera






    Annyeonghaseyo~~

    Morning!!! Ohhh lama sofia tak dapat nak update blog nih...seminggu lebih sofia tak sihat...sofia warded kerana denggi...

    Baru sekarang sofia tahu macam mana seksanya kena dengggi...menahan sakit kepala yang macam nak pecah...lepas tuh menahan seksa duduk hospital..ohh sungguh tak sedap!!!! sofia rasakannnn baik ler sofia duduk office dari duduk hospital tuh...Ya Allah..bosannya ya amat...

    Alhamdulillah..pagi ni sofia dah baik...rasa fresh..padahal liat bangun pagi sebab dah syokk bantai tido hahaha...

    Sekarang nih tinggal bintik-bintik kat badan hilang pula..sakit pening semua dah ok :)

    Ohhh esok  sofia kena amik darah balik untuk make sure denggi tuh tak aktif lagi dalam badan nih...aihhh case asyik amik darah pun 1 hal juga...huhhu..sekarang nih sampai sofia rasa fobia nampak hospital..fobia tengok jarum...nih camne lah sok nak kena amik darah lagi nih cmni..kalo duduk hospital memang tak boleh nak lari time amik darah...nih dah discharged...macam nak skip je sok punye amik darah...

    Tak mau pegi kena cucuk lagiiiiii :((












    5 comments:

    Lyn Yusoff said...

    Ya Allah, akak tak tau pun awak kena denggi dik..
    tgk takde new update naik kat blog akak tuh..
    hope everything is well now. akak doakan awak sihat yer. take care tau..

    Isteri kepada Suami said...

    Lyn: haha kak..sofia masa mula2 demam pun tak tahu denggi..sebb 1st klinik sofia pegi tuh die tak amk darah pun..klinik ke2 baru amk darah bru confirm denggi..hahaha..

    alhamdulillah skg dh makin ok...

    tq kak :)

    Mummydearie said...

    Alahai, kesiannya Sofia. Kena denggi rupanya. Akak baru hari dapat masuk blog ni meninjau...

    Akak yang baru kena viral fever dok kena cucuk darah hari-hari pun rasa nak nangis. Lebam birat tangan kiri-kanan. Tak cukup tangan gebu, kat atas tapak tangan pun jadilah doktor main cucuk-cucuk. Ish, tak sanggup nak kenang.

    Harapnya Sofia dah sihat betul dan tak update blog ni sebab sibuk bekerjalah ya !

    Jacky Juing said...

    i pernah kena denggie tapi iktiar ubat sendiri dengan minum 100% 2 botol.. last2 minum alkohol liquer 1 botol sampai peluh keluar ..( utk non muslim) .. sebab alkohol akan lawan bakteria denggie.. dan sehari lepas tu..selera makan i pulih.. hari ke 2 denggie hilang.. serius.

    - Mr.J

    http://www.pengerindu.com/2009/12/engkau-sungguh-kejam-nyamuk-denggi-aku.html

    Isteri kepada Suami said...

    Mr.J: ohh yela..minum air je sebenarnya..virus tu akan buat cecair dalam badan cpt kering..sofia plk xblh nk minum sgt 100% sbb gastric..pegi hosp pun doc suruh minum air byk2..dlm 3L ++ sehari kene minum