Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Akhirnya

  • Friday, July 11, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera....






    Annyeonghaseyo~~

    Hooraaaayyyyy Jumaat!!! its friday!!! yee haaaa~~~

    Memang happy abis...this week bukan lah pasal jumpa weekend nk rest...tp sebab sofia nak balik kg...this week sofia rasa penat ya Allah..penat kepala yang membawa kepada penat badan on the spot...

    Kerja tuh memang tengah horror...orang lain agaknya sibuk membilang hari nak raya...tapi kitorang suspend bila dah raya...next fasa untuk system nih macam tak boleh nak gerak lagi...tak tahu nak cakap macam mana dah...rasanya dah pulun sehabis tulang yang bape kerat dalam badan n kepala ni memang dah sampai kering kontang diperah2....tapi...still.......ahhhhhh :( entahlah tak tau apa lagi nak buat macam mana lagi dah....



    And for sure kali nih balik...bukan je dapat buka puasa dengan family...tapi sofia nak rest kan minda...kalo selagi kat sini..even balik rumah tuh...keje tuh asyik lah terbayang depan mata....sampai dalam mimpi pun ada sekali...aihhhh....dah mabuk bayang dengan keje pulak~~ huhu bukan lah ingin pun mabuk nih...tapi sofia memang jenis selagi tak setle..selagi tuh asyik terbayang-bayang...

    Ahhhhhh dah lah...stress bila pikir...

    So balik nih...kite pegi bazar eah...hahaha punyalah nak makan kuih-muih sangat....apa taknya dah bape ari kita puasa nih...tak penah sekali pun sofia buka dengan kuih....dah boring dengan nasi ke mee ke serious boring...sofia buka dengan yang selama ni fav makanan macam tomyam pun boleh jadi tak ada selera nak makan...dapat makan pun bape sudu je...huhu..

    Hopefully balik kg ni sofia punya selera makan kembali...tak ada selera makan pun..berat sofia tak ada pun turun byk pun :(

    Ohhh yeeee....gembira nak balik ni pun gembira juga...tapi tak dilupakan doa buat penduduk palestine...ya Allah sedihnya...dugaan mereka pada bulan puasa...entah berbuka puasa tuh macam mana lah agaknya...dengan kanak-kanak yang tak bersalah...

    Ya Allah...lindungilah hamba-hambaMu terutama penduduk Palestine... 












    4 comments:

    Mummydearie said...

    Simpati sangat dengan nasib penduduk Palestine. Entah apalah salah mereka diperlakukan begitu. Kejam sungguh rejim zionis Israel ni. Moga terima balasan setimpal hendaknya.

    Balik kampung kalau takda mood nak makan, rugilah Sofia. Mak masak apa pun sedapkan. Bukan senang nak merasa masakan mak sekarang ni. Buka nafsu makan tu seluas-luasnya di kampung nanti. Hahaha.

    Nurul Ain Zulkarnaind said...

    best nak p bazar..

    Lyn Yusoff said...

    seronoklah balik kg, dapat berbuka dgn family ramai2..

    Isteri kepada Suami said...

    Mummydearie: hahahaha arap2 selera makan sofia dtg balik...mmg dlm kerugian kalo xdtg jg

    nurul ain: hahaha utk pertama kali dlm kali ni ramadhan..bru nk jejak bazar hehe

    lyn: kannnnn...makan ramai2 seronok