Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

2 Ramadhan..Cerita Semalam

  • Tuesday, July 1, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,


  • Annyeonghaseyo~~

    Kejap je dah masuk ari ke3 kita berpuasa kan...aihhh memang sofia rasa masa kejap sangat berlalu...huhu..semalam lagi laaaaa...sepanjang hari discussion...huhu even tak lunch...tapi kami nih rasa lah nak rest juga...rasa nak lelap mata kejap..tapi tak sempat gara-gara discussion huhuhuhu...

    Petang pun balik agak lewat...penyudahnya..sofia tak mampu nak ke dapur tuh lelama...rasa nak terus tuju ke katil jeeeee...tapi sofia try juga tahann...sofia risau kalo ikutkan sangat rasa penat kepala nih...kang ada yang maghrib terlajak pulak....

    Jadinya..buka sofia pada hari kedua tuh haaa...air jus...aihhh nasib baik la dah prepared sesiap jus nih...jus nih sofia buat sendiri..ada pisang, epal, carrot, tomato, blackberry...kalo tak sofia campur bayam sekali tapi bayam dah abis time sofia buat nih...pakai je apa yang ada..pesen malas nk masak nih...nih je sofia mampu semalam...tapi alhamdulillah...sofia tak lah macam kebulur ke apa..agaknya ada pisang kot..haha pisang kan boleh jadi sumber tenaga hehe...




    Dibandingkan adik sofia yang dekat rumah tuh..mak aihhh...saje je bakor darah kasi gambar makanan macam-macam ekkk...heeee..tapi sofia memang tergoda tengok ayam nih...macam cantik sangat pose die tuh...dengan kilatnya ...heeeeeee~~~

    Memang buat rasa nak juga makan ayam percik nih...tapiiiii kat sini..bazarnya dah pindah tempat yang lagi susah nak parking...balik kerja dah la lambat...sibuk mengagau nak cari parking yang belum tentu dapat..kang sampai kat gerai-gerai abis dah semua makanan...huhuhu :(( aihhh apelah nasib...


















    4 comments:

    Mummydearie said...

    Kotnya hidup orang bujang di perantauanlah yang lagi senang :) Tak susah-susah nak fikir apa nak dimasak buat berbuka. Janji perut sendiri kenyang.

    Akak tahun ni takdalah nak ke bazar ke apa. Dah nekad tak mahu menyinggah. Masak je. Tengoklah berapa lama boleh tahan. Tapi makan kat luar tu sesekali on juga ler :)

    Lyn Yusoff said...

    klu berbuka sorang2, ala kadar jer lah kan.. tapi klu nak masak pun mcm tak berbaloi.. nak ke bazaar pulak jammed or susah nak parking..
    last2 pikir mana yg sempat jer lah..dugaan Ramadhan begitulah..

    Isteri kepada Suami said...

    Mummydearie: hehe mmg senang tp mcm tak best mcm buka dgn family hehehe..

    sofia nk pg bazar tp sbb bazar dh pindah tmpt lg yg menyesakkan..maka terbatal terus niat ke bazar thn ni

    Isteri kepada Suami said...

    Lyn: kannnn kak lyn...tuh kebuntuan sofia sepanjang ramadhan ni bila nak balik kerja..