Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Dah Tiba Masanya

  • Wednesday, June 18, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~

    Sofia punya cerita nih memang berpatah balik lah yer..banyak..ehh hurmmm tak lah banyak sangat tapi ada lah cerita yang terpendam gara-gara tak ada mood nak bercerita sebelum nih kan...

    Lepas tok mi sofia meninggal..hari yang ke-4..Sabtu tuh sofia dah balik..angkut sekali family...cuma abah dengan syaza tinggal..abah tak sihat...haziq pulak dh mula keje..huhu keje haziq tuh lain dari orang lain..jadual keje die lain..so tak boleh nak bergantung dekat die je macam selalu...

    Sofia bawa family sekali sebab nak hantar si Iqa nih..dia masuk Uitm...Sekarang kat Shah Alam la...tapi masa register time tuh..kat puncak alam..bila masuk kawasan puncak alam tuh..rasa macam haaa okla nih..suai untuk budak tengah belajar...tapi abis je die orientasi die kene pindah Shah Alam...

    Hurmmm...kawasan yang pada sofia kira bandar lah untuk budak study nih kan...along harap Iqa pandai jaga diri lah yer...



    Iqa amik science sport...adik sofia nih gymnastic dulu..dah pilihan die untuk teruskan bab-bab sukan nih...teruskan jelah...yang penting awak study betul-betul...score yang terbaik..

    Iqa nih second last dalam adik-beradik sofia..bongsu untuk perempuan...aihhh kat rumah tuh dah tinggal abah, ibu n chibby jelah...



     Chibby nih bila bergambar dengan akak-akak die dah nampak makin meninggi lah pulak...nampak macam dah besar..tapiiiii perangai die yang suke melesetttt je nih memang tak rasa die dah besar...lagi lah sekarang nih...adik-beradik die dah mula keluar...bila semua balik berkumpul..die mula tunjuk perangai manja die...asyik keje nak cium oranggggg je pe'el die...

    Tuh kalo dengan Azirah...die menyampah adik die tuh asyik keje nak mencium je..mula-mula memang marah..tapi bila adik die tuh buat tak reti je...terus kalah die punya marah..haha...

    Chibby nih siap pesan kat sofia....along selalu lah balik eah...hehehe...insya-allah yer dik...















    4 comments:

    Lyn Yusoff said...

    kat mane pun kita further study.. jgn abaikan pelajaran.. tu penting...

    Isteri kepada Suami said...

    Lyn: btl tuh kak..sofia sokong!

    Mummydearie said...

    Manja betul si Chibby ni rupanya. Teringat pulak 'kemanjaan' akak juga. Dah besar panjang, dah masuk 20-an pun still ngengada kalau gatal suruh kakak-kakak tolong garukan :)

    Semoga Iqa dapat belajar bersungguh-sungguh di UITM sana. Tak kiralah tengah bandar ke, hutan belantara ke, semangat belajar kena kental :)

    Isteri kepada Suami said...

    Mummydearie: pergh super le manja budak nih...hahaha tang garu tuh..mmg ade sekali die mnta sofia buat dpn abah sofia..tp sofia mls nk layan..abah plak layan...mana tak nye asyik nk manja je

    tuh la..sofia pn arap mcm tuh kt iqa tu