Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Umurnya

Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera...






Annyeonghaseyo~~

TGIF!! yippyyy~~ rasa macam kejap je dah jumaat balik...rasa macam je lagi pergi bermandi-mandian nih...

Terngiang-ngiang lagi bunyi desiran ombak...bunyi boat mengaum-ngaum...aihhh syokkknyeee...

Haaa sekarang sofia dah nampak sendiri bila kawasan tuh tak ada coral kan...air laut die biru macam nih haaaa..tapi kalo dalam tuh penuh dengan coral yang pelbagai warna cantik-cantik nih kan...air laut yang dipantulkan tak akan biru macam nih...maybe air laut dalam pic yang entry sebelum nih..korang boleh compare warna air lautnya...




Masa nih kitorang kat tempat turtles...bukan tempat die bertelur pun..kat tengah-tengah laut nih..tempat die berenang suka suki sana sini..tak adalah banyak sangat pun time sofia datang nih..tapi boleh nampak sendiri die berenang sana sini..macam gumbira bahagia je..

Bila tengok turtle nih kan..sofia teringat kalo dalam cartoon ke animasi tuh (tapi yang terbayang atuk dalam dragon ball) umurnya sure dah beribu-ribu kan...ada lagi satu cartoon disney ke apa tah yang pasal hidupan dalam laut..si turtle tuh bercerita kat anak-anak ikan yang umur die dah beribu tahun...




Kiranya bila dah umur ribu riban nih..kite boleh lah kategori kan die sebagai golongan emas tak? hehe...tapiiiiii perghhhhh kehebatan dan kelajuan die berenang...huhu sofia tak mampu nak tandingi...nampak turtle nih pergerakannya slow motion je kan...kalau bercakap tuh pun..slow je..haha tapii sofia tak mampu nak kejar die...huhu...

Tak tahu lah ke sebab tangan sofia yang baru lepas jatuh..tak mampu nak gerak sangat tuh kan...



Memang masa baru lepas jatuh tuh...sofia rasa tak mampu dah nak berenang lagi...tapiiii bile tengok si turtle nih kan...perghh macam main usha-usha pulak ekk...kejap timbul..kejap tenggelam..gerammmm pulak sofia rasa...sofia rasa nak je kat sebelah die...

Tuh yang buat sofia gigihkan diri masuk juga dalam air nih..konon hajat di hati nak berenang sekali sebelah menyebelah..tapiiiii erkkkk tak lepas...sofia tak tahu nak kata...nak ikutkan pergerakan die slow je..tapi entah kenapa sofia jauh tertinggal di belakangnya...


















4 comments:

Lyn Yusoff said...

klu dpt berenang sebelah, syok tuh..
lgi klu ade camera... boleh selfie dgn turtle dlm laut :)

Isteri kepada Suami said...

Lyn: haha..perghh mmg syok dpt berselfie dgn turtle tuh..

Mummydearie said...

Slow-slow berisi tu namanya. Tengok, walaupun slow nak berenang di sebelah pun tak dapat. Mungkin kot sebab tangan tu atau memang pun si atok turtle ni nampak je slow tapi lebih laju daripada manusia!

Isteri kepada Suami said...

Mummydearie: haha mmg kak!! sofia rs..even tgn nih ok pun..still xdpt nak berenang sebelah...mmg slow2 berisi tuh