Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Nice Story

Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






Annyeonghaseyo~~

Wohhh..its friday!! yeee haaaa~~~ TGIF!! dan paling seronok arini sebab malam nih sofia akan bertolak untuk vacation...hanya dalam Malaysia sahaja...kan tahun nih tahun melawat malaysia.. :p

Pasal vacation tuh nanti sofia share...kali ni sofia nak share pasal drama yang baru abis sofia layan...

God's Gift 14 Days...wahhhh jalan cerita menarik okeyyyy..oklah..selama ni drama-drama kebanyakannya ada selit pasal cintan cintun nih kan...tapi kali nih tak...tapi still bermain dengan emosi penonton..

Drama nih pasal seorang ibu yang bermati-matian nak selamatkan anak die dari penculik yang dalam masa yang sama pembunuh...dan dalam masa yang sama seorang adik yang ingin selamatkan abangnya dari kena hukuman gantung sebab membunuh tapi sebenarnya bukan abang dia yang buat...

Sofia tengok cerita nih..memang tersentuh terutama bila tengok pelakon-pelakon mainkan peranan watak masing-masing...perasaan seorang ibu..perasaan seorang adik...dan jugaaa perasaan seorang pembunuh yang selama tuh semua tak sangka dialah dalang sebaliknya...haaa sofia citer yang macam nih..memang buat sofia lekat...sebab kita tak boleh tangkap langsung siapa punya angakara...



Sofia rasa nih kalo Mummydearie layan citer nih...sure nangis die agaknya bile tengok budak-budak kena culik...lepas tuh mak budak tuh macam orang tak betul pegi sana sini nak dapatkan anak die...memang part macam tuh menyayat hati lah sebab mengenangkan seorang mak memang sanggup buat apa sahaja untuk anak die...

Hahaha bile dah masuk 5..6 episode..hahaha sofia suka pulak tengok watak Dong Chan nih...nampak dia macam macho-macho..sebabnya tak sure lah ekk..tapi watak Dong Chan tuh sofia macam tergoda pulak haha..ehhh watak ke orangnya yang tergoda tuh?hehehe

So, untuk drama nih sofia kasik 9 dari 10 bintang...yang buat die kurang 1 bintang sebab ada part boleh kembalikan masa yang dah berlalu..haaaa..tang tuh sofia tak suka sebab tak masuk akal hehee..even suka mana pun..sofia tetap pilih yang lebih logik dan masuk akal...

Citer nih memang suai lah sempena mother's day esok kannn...

Happy Mother's Day kepada semua ibu di dunia ini~~~













8 comments:

Lyn Yusoff said...

Happy holiday..
have a good weekend

Isteri kepada Suami said...

Lyn: have a great weekend kak :)

sal ya said...

Assalamualaikum... Lama tak layan drama korea. Selamat berknalan ye.

Mummydearie said...

Salam Sofia,

Ni belum baca lagi ni... tumpang lalu jap. Kalau stress apakata join sekaki mengomel dengan akak di sini :


http://mummydearie.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html

Mummydearie said...

Salam Sofia,

Lupalah dah publish komen ke belum... Takda kaitan dengan entri ni tapi kalau free dan tak stress, bolehlah join akak meroyan di sini :

http://mummydearie.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html

Isteri kepada Suami said...

sal ya: waalaikumussalam..salam perkenalan :)

Isteri kepada Suami said...

Mummydearie: haha ok roger kak :)

Mummydearie said...

Barulah sempat membaca entri ni, Sofia. Punyalah lama dah nih :)
Akak tak sempat tengok drama ni. Akak ni kalau satu, dua episod kalau dah missed memang tak minat nak dok depan TV. So nantilah bila tak leh tidur malam akak tengok drama ni. Ish, siapa tak risau kalau anak kena culik. Minta dijauhkan hendaknya!