Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Excited

Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






Anyyeonghaseyo~~

Ehhh feeling kerja minggu nih gumbira je..haha paling ketara sebab 3 ari je keje..hihi..feeling balik bercuti pun tak abis lagi..haha nasib baik sakit-sakit lenguh badan tuh sofia tak ada kena sangat lah..agaknya sebab dah fokus pada tangan sofia yang terkehel jatuh kat bot..haha pasal jatuh kat bot tuh nanti sofia citer..

Jatuh pun jatuh lah..sakit pun sakitlah...tapi hati sofia tenang berada di sana..syokkknyaaaa...betul la kata orang...sakit badan dengan sakit di kepala tuh..lebih baik sakit kat badan dari sakit kat kepala..kalo sakit kat kepala..terus sakit seluruh badan eaa...

Cuti sofia kali nih..memang fully dengan ciptaanNya...no shopping..no window shopping bagai..keje kitorang hanya tido..berenang..makan...cycle 3 aktiviti utama tuh dalam 3 ari...bahagia sungguh..sampai sofia yang kaki tengok tv..mood nak menonton tv pun tak ada mood ok...

Lepas breakfast, kitorang akan tunggu speed boat yang akan bawa ke beberapa point untuk snorkelling...maaf..sofia tak reti diving..tapi kalo reti and ada lesen diving tuh memang untung leeee...best gile tempatnya..serious cantik gile! rasa macam ada dalam dunia yang lainnnnn...syokkkk sangat~~



So...ada tempat untuk kite tengok coral yang cantik-cantik...dan ada tempat untuk berenang bersama shark dan turtles...huhu yang drama adalah sewaktu berenang kat tempat shark tuh...huhu...jauh gile diorang bawa kitorang berenang...pastuuuu huaaaaa penat gile..sampai satu tahap sofia tak buat apa-apa atas laut tuh...sofia apungkan badan je..tanpa kuak apa-apa pun...rasa tak mampu gile..budak yang guide kitorang tuh time pegi kat kawasan shark je die guide...pastu nak balik dia tinggalkan je kitorang..siot betul...penat okeyyy nak kuak balik tuh...

Haha penat-penat kuak pun..sofia rasa badan sofia tak juga kurus hahaha...



Setiap point sofia paling excited...even super excited..tapi bila sampai first punya check point tuh...sofia rasa macam tergamam jugak lah...tapi ingatkan ayat budak tuh..jangan panic..okey...kena rilex kan badan...sofia tengok semua orang bahagia menikmati keindahan coral dalam tuh..

Dah rilexxxx tuh..sofia mula lah khayal dalam dunia kat bawah laut tuh kan..hehe gumbira...sampai tak sedar dah bape jauh le sofia pegi tuh...

Patutle cousins sofia pantang holiday..sure pegi diving...kadang-kadang weekend pun diorang boleh lepak pulau...ohhh...memang seronok berada dalam laut...tapi sofia tak segigih diorang even seronok tuh pun..



Kat tempat shark point...sofia kan dah kene heret jejauh tuh kan..nak balik tuh budak tuh pepandai sofia lah kan nak hidup nak balik ke boat camne kan...akhirnya bila dah sampai kat boat tuh kan..bila nak naik atas boat tuh..tangan sofia licin kan...sofia boleh jatuh ekk...perghhh pastu badan sofia jatuh atas tangan kanan sofia....perghhhhhhhh pastu tangan sofia terkehel pulak...huhu tak boleh nak gerak sangat...sakittttnyaaa time tuh...

Tapi..pastu kat tempat turtles hehehe sofia berenang lagi even sakit tangan...sebab si turtles kat situ macam acuh-acuh kitorang tunjuk kepala dia kat surface...aihh gerak betul...tuh yang sofia lupa pasal tangan hahaha...mana tak lagi teruk tangan sofia pastu...hehe







Pasal turtles tuh ada pic nya...nanti sofia share...aihhh sofia menyesal betul tak beli yang cover waterproof untuk camera tuh...sofia dah nak beli..tapi kan budak yang jual tuh..cara dia jawab bila sofia tanya-tanya tuh..sangat tak meng'confident' kannnnn....terus sofia tak jadiklah...lupakan jelah hasrat tuh...

Pastu...dah duduk dalam air nih...ahhhh nyesalnyaaaa...



Rugi sebab tak dapat amik gambar dengan shark yang berkeliaran keliling kita...hehe...ehhh shark bukan belaan macam dalam Aquaria tuh...nih wild punya...tapi sofia rasa shark sebenarnya bukan lah macam yang kita tahu macam dalam movie tuh...macam die tak heran ea daging-daging keliling die tuh..

Dulu kan masa pergi Aquaria..sofia ada hasrat nak berenang dengan shark kat Aquaria tuh..nih dah rasa...ohh tak payahlah pegi Aquaria...nih lagi best...bebas lagi...

Ya Allah!!! super best..super indah!!!










4 comments:

Lyn Yusoff said...

alahaiiii seronoknya snorkeling..
last dulu pergi kt pulau pangkor..
serious best gila...
klu dpt bawak bwak camera lagi best kan..

Isteri kepada Suami said...

Lyn: besssttttt...masa snorkeling tuh ramai bw camera..jealous sgt tgk diorg semua rekod

Mummydearie said...

Aduh, Sofia! Kalau 3 hari berenang dah kurus, akak pun nak turut serta gitu :)

Akhirnya berjaya juga impian nak berenang disisi shark ya. Akak dengar aje dah takut. Anak-anak shark ajekan? Mereka tak kebulur daging manusia macam dalam movie omputih tu ya?

Isteri kepada Suami said...

Mummydearie: haha kakkkkk malangnya...tak kurus pun ye..sbb lps berenang asyik keje lapo je manjang hahaha...

haha agk remaja juga la anak shark tuh..tak le besar mcm movie omputih..haha tp mula2 tgk mmg rs gerun mcm tergamam lahhh..tp lps tuh rs mcm seronok tgk diorg berenang hehe