Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Bila Dah Kerja

  • Monday, May 19, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtea...






    Annyeonghaseyo~~

    Errrr Isnin~~rasa lemau pulak rasanya...padahal weekend dedua ari sofia terperap dalam umah depan tv...badan sofia pun tak bape nak sihat...huhu~~ arinih keje rasa macam lemau betul badan...

    Tak macam last week..haha..

    Dulu time study..sofia suka buat peta minda...sofia bukan jenis kaki membaca..tulisan bebanyak..aihhh...juling mata weyh...tapiiii kekadang tuh terpaksa juga lah ngadap tulisan berjela-jela nih terutama yang melibatkan programming...haha...

    Tapi...programming nih..once dah tahu basic..insya-aallah okey..tinggal apply pada scenario untuk kita develop system tuh lah...

    Sofia paling menyampah nak baca tang-tang sejarah ke nih..dari sekolah lagi okeyyyy...sofia suka menonton atau dengar orang cerita psl sejarah tapi bukan membaca..jadi..dah macam tuh..sofia akan selalu end-up dengan peta minda...pastu color-color bagai...

    Dulu sofia belajar subject biologi...nota sofia lain..sofia bukan dalam bentuk komik..hehe...sebab kalo jenis huruf je manjang..memang lepas tuh buat pekasam jelah... 

    Nih dah keje nih...sofia still ngadap peta minda juga...tapi isinya berbeza...lebih kepada untuk buat keputusan atau bila sofia rasa macam dah buntu giler...

    Bagi sofia peta minda nih...bantu sofia untuk lebih clear apa yang patut sofia buat...










    3 comments:

    Lyn Yusoff said...

    sampai kerja pun still praktik peta minda tu yer.. lagi pun senang nak faham

    Mummydearie said...

    Akak pun tak suka sejarah. Bab banyak membaca ni boleh buat juling mata. Sakit jiwa nak nak memahaminya. Tapi akak pun takdalah pernah buat peta minda sebab dari dulu sampai la ni, akak ni jenis suka meleret bila menulis. Hehehe!

    Isteri kepada Suami said...

    Lyn: a'aa sofia suka buat cam ni..lg jelas utk kita nampak..

    Mummydearie: perghhh sofia jns xblh tgk tulisan bebanyak sebenarnya..lama2 kepala sofia blh hanyut berangan dgn dunia sendiri..haha