Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Keje Last Minute

  • Wednesday, April 2, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~

    Yeayyyy rabu!! mood bila dah masuk tengah minggu nih macam baru nak naik je..haha sebab tak sabar nak tunggu weekend...haha sofia ngan kak Lyn selalu tak sabar nak tunggu weekend...

    Malam tadi sofia call chibby tanya pasal project die..act, chibby punya homework masa cuti aritu ada satu yang sofia tak dapat nak tolong..buat gunung berapi...perghhh memang sofia tak penah buat..penah nampak dulu time sekolah ada member kelas lain buat..tapi kelas sofia macam tak kena je..selalunya kalau tang project ni macam setiap kelas project lai-lain..

    Jadi project buat gunung berapi nih memang haram sofia tak tahu macam mana nak tolong...Dah tuh masa pegi Petrosains arituh..sofia pegi lah carik kan bahan-bahan yang dah siap untuk buat gunung  nih..sebab sofia macam pernah nampak mainan-mainan macam nih..macam experiment budak-budak pasal sains nih...

    Nasib baik ade..sofia beli lah..tapi bile dah beli tuh chibby cakap..die takut cikgu die marah..sebab cikgu die dah bagitau buat guna bahan apa..tapi kalau beli dah siap tinggal warna kan je die takut...

    Ape lagi..macam biase..1 umah die gegar kan..akak die yang tahu Iqa kerja..disuruh juga tolong die buat benda nih...menyampah juga Iqa dengar haha..yela..Iqa tuh keje part time kat Guardian selalu balik malam..pastu nak pikir untuk si Chibby nih lagi...si Chibby nih pulak duduk dengan sofia..die main order je kat akak die tuh..mahu tak berapi jadinya...hahaha

    Dah tu..ibu sofia joined the club...ibu tolong buat kan kanji...abang die tolong buatkan tapak struktur nak kasi gunung tuh berdiri...aihhh nasib baik leee homework lain sofia dah suruh pulun setle kan...tinggal project gunung nih je...

    Chibby sekolah Ahad..balik dari putrajaya Sabtu petang...bayangkan 1 umah di kerah malam tu setle kan project die nih...chibby..chibby...

    Tapi bile pegi sekolah..die bawa dua-dua...yang sofia belikan dengan yang buat sendiri...siap jadi contoh untuk kelas...haha suka budak tuh...die cakap sebelum pegi sekolah mix feeling..takut..gembira..gabra semua ada..dah present...gembira sangat jadinya...

    Dengar citer Chibby nih malam tadi...buat sofia rasa nak balik je minggu nih haha..Chibby pun suruh balik minggu nih sebab die cakap boring..haha boring tak ada orang nak layan die la tuh hahaha









    5 comments:

    Lyn Yusoff said...

    hahaha..
    cepat lah habis rabu, khamis & jumaat.. tak sbar nak weekend kan.. hahaha

    zaman kak lyn dulu2 guna surat khabar & kanji

    Isteri kepada Suami said...

    Lyn: kannnnn! mmh sgt tak sabar hahaha

    tuh la..cikgu die nk suruh buat guna bahan2 tuh tp sofia tak reti hehe

    Mummydearie said...

    Habis satu rumah kena kerahan tenaga nak menyiapkan kerja rumah Chibby ni. Nasib baik dapat pujian. Semua pujian pun pergi kat Chibby ya. Takda ucapan khas dari guru sekolah untuk ahli keluarga Chibby ke? Hehehe.

    Isteri kepada Suami said...

    Mummydearie: haha budak tuh mmg kak!! geram masa tuh tapi tak sampai hati tak buatkan..haha kak..kalo family die dpt pujian..die kene marah dulu dgn cikgu die sbb keje die org lain buat

    Isteri kepada Suami said...

    Mummydearie: haha budak tuh mmg kak!! geram masa tuh tapi tak sampai hati tak buatkan..haha kak..kalo family die dpt pujian..die kene marah dulu dgn cikgu die sbb keje die org lain buat