Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Great Dinner

Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






Annyeonghaseyo~~

Huaaa..dah jumaat...memang lagi bertambah super excited...esok terus jadi super duper excited hahaha

Last week...time family sofia ada..siang je ibu masak...dinner kitorang makan luar...lagipun sofia dah lama tak makan steamboat nih...asyik tengok citer korea diorang makan daging bakar memang buat sofia terliur...



Family sofia memang kaki steamboat nih...kalau side belah abah...pantang berkumpul je reramai kat umah atuk..diorang akan buat makan-makan macam nih...abah sendiri prefer makan daging atau ayam yang dibakar dari yang dimasak...

Dulu masa abah kena tahan wad...keluar je dari wad yang die nak makan ayam panggang...haha menggagah lah kitorang nih mencari kannn..hehehe tak pe dah tu yang abah nak..kami no hal nye...



Act malam tuh yang beriya sangat nak steamboat nih chibby...padahal masa die dengan sofia ada je sofia bawa pergi Johnny's tuh tapi die tak puas...die nak yang daging bakar juga...aihhh anak bapak kannn...



Haziq lepas gian...lebih seminggu die diet...serious!! Haziq diet...sofia masa first time dengar pun rasa macam..ha??? yeke...memang tak percaya...tapi memang die on diet...tolak segala jenis daging kecuali sayur...pastu jogging...sampai 12 tengah malam masih main treatmill lagi heh...

Hahaha die ade mission...memang amazing dengar si Haziq nih sanggup diet untuk mission die tuh...



Even kali nih punya dinner family sofia tak cukup ahlinya...tak pelah...yang ada pun ok...nak tunggu berkumpul semua agak payah sekarang nih...tak pe..kami  memang faham dan terima lumrah tuh...hehe..makin besar masing-masing ada komitmen sendiri...



Ibu dengan Iqa...pantang free time sekejap...suka sangat berselfie..



Dua beradik nih ekk..iqa yang suruh amik gambar die...tetibe chibby pun kat sebelah...hahaha dedua nih memang pantang kalau nampak salah sorang nih aman damai...sure je die nak dengki...

Sorang konon nak pose ala-ala CL..sorang lagi konon ala-ala GD..



























4 comments:

Lyn Yusoff said...

dah lama tak pekena steamboat..
sofia buat kak lyn teringin..

Isteri kepada Suami said...

Lyn: hehe kak...mmg best kak..lagi lah kalo akk pegi dgn family..

Mummydearie said...

Cemburu betul tengok family Sofia ni. Nampak very mesra, very close to each other. My own family pun macam tu juga masa masing-masing belum berkahwin. Bila dah berkahwin dan semakin tua ni, masing-masing ada banyak komitmen untuk keluarga. Kenalah faham kalau tak dapat jumpa selalu. Miss those days. Enjoy time with yours selagi ada :)

Isteri kepada Suami said...

Mummydearie: hehe ye lah kak..sbb masing2 belum kahwin..nnt dh ade komitmen mmg sofia sedia maklum dgn perubahan tuh..sbb sofia dlu pun nmpk jg macam mana nk bahagi masa pd family jg bile ada suami kan...dan sebab tuh skg sofia mmg mengambil peluang yg ada untuk beul2 hayatinya..tapi kang kalau nk gaduh tuh gaduh lah jugak kak hehe