Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Work And Play

  • Monday, March 3, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~

    Ohh yeahhh..alhamdulillah...dah rest 2 hari...huhu last 2 weeks memang struggle abis...alhamdulillah kesihatan ok..cuma sofia punya kerja dengan 2 tangan memang rasa tak cukup...24jam pun rasa tak cukup..huhu..

    Bila kerja banyak...memang senang sangat sofia rasa down...bukan down sebab apa..kadang-kadang proses kerja tuh tak dapat berjalan seperti mana yang kita nak...dah betul-betul cantik kite plan...lain pulak jadinya...stress kannnn...

    Jadi bila kena waktu macam tu..selalunya sofia suka cari kata-kata perangsang untuk boost kan energy tuh..sofia kalau stress, kadang-kadang sofia suka lukis atau buat perkataan gravity..main dengan warna nih kadang-kadang bantu lah juga untuk sofia release kan sekejap...

    Kadang-kadang sofia suka juga lukis cartoon..hahaha ikut mood dan apa yang tergerak kat hati time tuh...bila dah lukis, rasa macam sayang nak delete ke buang kan...so, boleh lah frame kan...agak-agak stress balik dari office tuh, tengok art kot-kot membantu mengurangkan rasa stress kan...hehehe

    Korang ada cara pendek untuk kurangkan stress? boleh lah share...kalau asyik nak cuti ke shopping ohhh masak arr..nanti hujung-hujung stress balik...hahaha...cuti tuh kena cari masa yang sesuai pulak kannn...






















    4 comments:

    Mummydearie said...

    Oh, pandai melukis ya Sofia ni! Bagus gak untuk kurangkan stress ya. Akak kalau nak kurangkan stress tak leh masak. Itu dah jadi rutin harian, mmg makin stress nanti. Tapi kalau dapat baca novel, mmglah kurang sikit stress sebab hobi ni mmg jarang2 dapat berlaku sekarang nih :)

    Isteri kepada Suami said...

    Mummydearie: hehe tak lah pandai..cume utk melepaskan rs stress..yelah bila tgk color byk2..lukis comel2 mcm rs kepuasan...

    akk bagus lah...stress je blh membaca..sofia tak boleh..hahaha paling malas kalau tak lukis sofia akn tgk citer hahaha..sofia nih kalau masak lagi lah tak..bercinta..tak stress pun malas masak haha

    Lyn Yusoff said...

    selalunya mmg mcm tuh.. dah plan elok2.. last minute sure ada yg berubah..

    Isteri kepada Suami said...

    Lyn: huhuhu lagi tambah stress bila jadi macam tu..huhu :(