Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Short Je

  • Thursday, March 27, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~

    Malasnya hari ni nak datang keje....nak bangun pagi liat gileeee...penat semalam layan si kecik nih...seharian yer melepak kat luar..keluar pagi balik malam...

    Sofia suruh chibby pilih sendiri..nak petrosains ke cosmoworld..sebab before nih die nak pegi cosmoworld..lepas tuh abang dia cakap kat dia..baik pegi tempat yang best tapi adik dapat knowledge...tuh yang dicadangkan ke petrosains..

    Tapi tuh pun dia pegi google review pengalaman orang yang dah pegi..baru die decide...

    Sofia memang nak die sendiri buat keputusan...at least die tahu apa die buat..seronok ke tak keputusan die..die harus hadapi sendiri...kalau kita pilihkan benda-benda macam ni..n die pun ikuttttt je...nanti kalau tak best tempat tuh...muka muncung sehala pulak..n tak nak dia salahkan kita pulak...

    Jadi..sofia memang suka die buat keputusan sendiri..apa-apa pun...macam sekolah yang dia nak..apa semua pasal life die..biar die tentukan sendiri..sofia hanya akan bagi cadangan..dan setiap yang dia pilih maybe nampak seronok di peringkat awal..dan tak mustahil diepertengahan menjadi tak seronok untuk die..tapi die kena hadapi lah kan...



    Bila masuk je entrance petrosains nih...die nampak ramai gile budak-budak kecik...die dah mula rasa macam..hishhh macam tak best je..macam boring je..

    Chibby nih act die macam besar tapi erkkk tak yer...memang budak lagi haha...he's still a baby..hahaha

    Sofia dah cakap dengan die..nih awak pilih...kita try je dulu masuk tengok macam mana...



    Bila dah masuk...tengokkkkk...even mainan bayang-bayang macam nih pun die nak main..kan dah cakap die nih budak lagiiii...




    Sepanjang dalam petrosains nih...sofia pun ada lah juga jadi penerangan kat die nih...haha dah macam cikgu..hopefully apa sofia citer kat die semalam die faham..

    Chibby sekarang dah sekolah menengah...subject baru..sains pun dah mula skop mendalami sesuatu..jadi..sofia prefer chibby anggap sains nih bukan benda baru yang harus die hafal..tapi lebih impikasikan dalam hidup die...sains adalah kehidupan kita...die sendiri cakap macam lost and die tak nak hafal sains..so, die kne implikasikan kehidupan die dengan ilmu yang die belajar...

    Bagusnya dekat sini..ada experiment yang die buat sendiri dan ada staff yang akan terangkan konsep dan juga kegunaannya dalam kehidupan kita...

    Tempat yang bagus untuk kita beri pendedahan kepada budak-budak dan menarik minat budak kepada ilmu sains...





















    5 comments:

    Lyn Yusoff said...

    Sure ramai org kat petrosains kan.. cuti sekolah.. oklah tu at least dia dpt jalan2 cuti sek ni kan..
    duduk rumah bosan plak..

    Isteri kepada Suami said...

    Lyn: a'aa kak...memang super ramai pun...aihh igt pg waktu office tak le melampau sangat ramai nya...tapi erghhh...xpela..janji adik sofia lps masuk petrosains pun dah oklah...

    Isteri kepada Suami said...

    Lyn: a'aa kak...memang super ramai pun...aihh igt pg waktu office tak le melampau sangat ramai nya...tapi erghhh...xpela..janji adik sofia lps masuk petrosains pun dah oklah...

    Mummydearie said...

    Chibby ni nama aje dah masuk sekolah menengah tapi dah jadi anak/adik manja kesayangan keluarga, memang kena pampered ajelah Chibby. Baguslah dia yang pilih sendiri. Dia yang buat keputusan. Kalau muncung sedepa tak boleh salahkan abang kakak ye.

    Isteri kepada Suami said...

    Mummydearie: hahaha super sgt manja kak...teringat masa kitorg 1 family bercuti..dia merajuk sbb xdpt tido dgn sofia..merajuk sampai meleleh air mata tuh yg tak boleh blah mengada budak sorg ni