Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Makeup Review: Sigma

  • Thursday, March 20, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~

    Act entry nih dah berminggu juga sofia pendamkan...asyik tak sempat je sofia nak sambung cerita untuk publish..tuh yang berkurun dalam draft..

    Sejak beberapa menjak nih..sofia tengah kemaruk dengan barang-barang makeup pulak sekarang ni...sofia jenis yang lebih suka main conteng-conteng kat area mata sebenarnya dan tak sukaaaaa pakai blusher...

    Jadi, suka lah sofia test jenis-jenis eyeshadow nih...dan termasuk juga eyeshadow brush...mana yang sesuai untuk blending...sizenya..untuk sharp kan lagi guna size mana...hehehe banyak mengexplore la juga beberapa menjak nih pasal product-product mata nih



    Sofia ada pakai brush yang dari MAC..untuk yang eyeshadow, hurmmm MAC punya bulu-bulu dia akan jadi terabur bila cuci...ohhhh jadinya bila kita blend color kat mata, sofia rasa macam haishhh macam tak berapa nak jadi lah..maybe sebab bulu MAC nih jenis natural...

    Explore punya explore...

    Sofia jumpa orang review pasal Sigma nih...ohh macam hampir semua orang review ianya brush yang bagus heh...sofia suka dengar Jaclyn Hill bercerita pasal makeup tutorial dia...simple gile dia buat..tapi hasilnya boobastik...

    Dia sangat-sangat cintakan Sigma brush..even dia sendiri pernah kerja dekat MAC..ohhh review macam nih yang sofia suka..jenis yang tak berat sebelah...dia bebas review mana yang terbaik..



    Yang boring nya.....Sigma nih tak jual kat malaysia...ehh maksud sofia tak jual kat mana-mana shopping complex dalam malaysia..arghhh tak best betul sebab tak dapat nak try kannn...

    Google punya google..sofia jumpa satu web nih yang jual Sigma brush....wahhh gembira...yang obersi nih leceh la...nanti pasal-pasal paypal bagai tuh...sofia tak reti...

    Compare dengan MAC, brush Sigma nih synthetic brush nya...jadi, tak lah bulu dia jadi berterabur even kita cuci...haaaa patutla Jaclyn Hill tuh main tenyeh je..tak rosak pun texture bulu tuh...

    Lagi satu, price nya...Sigma nih brush dia lagi le murah dari MAC..lebih kurang hampir ke separuh harga lah juga...so...lagi la buat sofia berkobar-kobar nak try kannn...

    Jumpa satu web..colourscomesticmalaysia

    Haaa gambar kat atas...sofia beli brush je...tapi yang lain adalah freebie dari colors nih hehe

    Ohhhh banyaaaaakkkkk ok sigma brush....sukaaaa!!! Terkesima mata nak pilih mana satu...tapi sofia prefer amik brush yang mana betul-betul sofia guna jelah...tak le nak beli semua jenis brush...haha kalo beli nanti dah boleh jadi mak andam le pulak..



    Lagi tadi sofia dok sebut Jaclyn Hill nih...sofia jumpa dia dalam youtube...serious tertarik dengan setiap video makeup tutorial yang dia buat...dah la senang je...semuanya less than 30 minutes makeup dia buat....

    Sofia memang dari dulu pergi kerja memang bermakeup..kerja atau apa-apa majlis la..tapi untuk bekerja..color sofia guna lebih kepada color natural even smokey eyes pun..hehe..dulu tak juga, dulu sofia suka try colour yang extreme...haha macam choking pink...lepas tu combine la dengan hitam nak jadikan smokey eyes...ohh tuh dulu...sekarang nih umur dah lanjut...sofia prefer kepada colour ala-ala untuk bumi nih..natural colour..supaya sesuai dengan peredaran umur lah ekk...

    Jadi, korang kalau nak try makeup smokey eyes yang simple ke drastic...try la tengok video Jac kat youtube..search je nama penuh dia..akan keluar video-video dia nanti...









    4 comments:

    Mummydearie said...

    Argghhh, Sofia ! Koyaklah dompet akak cam ni. Boleh tak nak delete memori lepas baca entri ni. Akak nak tekan website tu, tetiba keluar 'Eh, takda kerja lain ke!' Punyalah akak excited tau :)

    Akak gi jenguk japlah. Jenguk aje tak nak beli pun ... ^_^

    Lyn Yusoff said...

    kak lyn pun ade bbrapa btg brush dri sigma ni.. best jer pakai..

    Isteri kepada Suami said...

    Mummydearie: haha kak...xpe..sigma murah..akk right click ke?hehehe..akk click biase je blh trs ke website tuh...

    lyn: kannnnn...puas hati kan brush die

    Isteri kepada Suami said...

    Mummydearie: haha kak...xpe..sigma murah..akk right click ke?hehehe..akk click biase je blh trs ke website tuh...

    lyn: kannnnn...puas hati kan brush die