Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Ke Perkampungan Orang Asli Pula

Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






Annyeonghaseyo~~

Ohhh semalam yang busy...tak sempat nak surfing..even time break...huhu..tak pelah..janji keje setle..

Hows your weekend? haha macam terlewat sikit nak tanya weekend korang kan...tak pelah heh...

Weekend yang lepas..aktiviti sofia mengejut...tanpa proper planned pun..kitorng ke perkampungan orang asli kat hulu langat...



Plan asal sebenarnya nak berkelah je...haha tapi idea salah sorang member sofia nak pegi tepi air terjun..so..tuh yang muncul tempat nih...sungai lopo..

Sofia first time tahu nama tempat nih..ingatkan member sofia tuh salah eja...almaklumlah...kami nih selalu discussion semua dalam wasap je...tak sempat nak duduk bergosip ye kalau bukan weekend ke cuti nih...

Sebelum nih ade juga pergi berkelah..tapi area putrajaya je...dan kali nih..kami memberanikan diri observed ke luar sikit...

Hey kata tahun nih kan #tahunmelawatmalaysia #visitmalaysia2014

Bila lagi kita nak terokai alam semula jadi negara kita kan...hehehe



Sofia memang dah lama tak pergi waterfall apa tah lagi sungai kan...last sofia pergi Gunung Ledang..tuh pun masa sofia study Matrikulasi...arghhh lamaaaa gileeee...ohhh salah satu tempat dating sofia dengan suami dulu...hehehe..ehhh bukan dating sebab pergi ramai-ramai...

So, setelah sekian lama...nih pertama kali..jadi sofia rasa teruja dapat main air yang semula jadi sejuknya nih...dengan musim yang panas membahang nih kan...sekali dapat berendam dekat air sejuk...ya Allah...nikmatnya...memang best ok...



Tempat nih dah jadi macam tempat rekreasi..tempat buat kem motivasi pun yer juga..tuh yang berderet tiga segi kat belakang tuh...tuh ala-ala khemah diorang dah siap buat...senang lah..kalo nak berkhemah tak payah nak bawa ke pasang khemah...tempat solat and bilik air pun dah siap built-in tepi sungai nih...memang senang..

Time sofia pegi nih...ada sekolah tahfiz sedang buat kem motivasi..lagi menyejukkan bila tengok budak-budak nih...pagi diorang pegi mendaki, kitorang mandi-mandi kat sungai...nasib baik lah bila diorang dah balik daki tuh, kami dah siap mandi...ohh budak-budak bila dah ngadap air...huaaaaa...excited semacam...lompat macam-macam gaya..dah macam penerjun yang masuk olimpik tuh...

Kalau korang nak try boleh lah google sungai lopo, hulu langat...memang terbaik tempatnya...













1 comments:

Mummydearie said...

Sg Lopo? Tak pernah dengarlah Sofia. Dah lama sangat rasanya tak merendamkan kaki dalam air sungai. Rendam kaki aje... bukan nak terjun tiruk bagai :)