Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Crazy And Short Break Part II

Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






Annyeonghaseyo~~

Haaa disebabkan tempat sofia pergi nih memang penuh dengan flora kan...sofia tepek la gambar-gambar flora kat sini...

Jadi, sape yang berminat tengok bunga-bunga nih boleh la buat cuci mata yer..

Even hati sofia bukan la jiwa bunga..haha..

Bunga yang picture pertama nih bunga lily ea? haha sofia pun tak tahu..sofia snap sebab tengok nampak macam suci bersih je bunga ni...dalam gambar dah jadi macam bunga plastik la plk jadinya..



Tapi sebenarnya, bila kita berada di sini..dapat tengok yang fresh punya bunga...hati sofia yang memang tak berminat dengan bunga pun boleh cair tengok bunga-bunga kat sini..

Rasa macam sedap je tengok hahaha...



Sofia dari zaman berkawan dengan suami sofia lagi...awal-awal dah warning...jangan nak kasi-kasi bunga bagai...memang membazir and sofia tak berminat...

Yelah, bunga nih bukan boleh buat apa...nanti die layu...penyudahnya ke tong sampah lah juga...

Haaa nak kasi..kasi benda bukan hidup..

Banyak-banyak bunga sofia suka tengok lavender nih...tekstur nya macam unik and cantik...



Bila tengok gambar bunga ni, sofia macam gambar plastik la pulak...



Tapi nih real punya bunga...kat Cameron tak main lah bunga-bunga yang tak real ni...sebelah mata pun tak pandang okey..



Kat lavender nih ada tempat bunga yang kita boleh petik sendiri and bayar 3 batang rm10 kot...entah sofia tak ingat...haha hanya minat untuk lihat, ambil gambar and simpan dalam memory..

Memang tak minat nak beli pun haha...



Sofia suka tengok bunga yang belang-belang tuh...gigih heh nak jadi baka macam tuh...dahla ada banyak color yang pesen belang-belang nih...

Hahaha nih boleh buat video clip lagu hindustan...ha boleh la buat video kahwin kat sini dengan tema bollywood hahahaha



Dalam banyak-banyak bunga ni..kenapalah tak ada warna hitammmm

Kalau ada..insya-allah sofia sambar even tak minat bunga sekali pun...



Sofia tak tahu nama bunga nih apa...sofia panggil ia bunga belang lah eah...



Scene untuk buat video clip lari-lari dalam taman bunga..haaa suai-suai nih tempat ni...







Hah! banyaknye gambar bunga...act ada lagi gambar tapi tempat lain..nih kat Lavender farm..nih pun ada lagi gambar kat levender nih sofia tak upload lagi...sebab macam dah ada muka sofia kat tengah-tengah bunga kan...macam mencacatkan bunga yang cantik tuh pulak..

Part gambar-gambar cacat tuh nanti sofia share hahaha...

Nih part gambar-gambar yang sejuk mata memandang yer...

Almaklumlah...dah khamis...hahaha kasi refresh mata tuh sementara tunggu Jumaat esok...hehe



Sebenarnya, sofia snap bunga ni ada sebab...sofia baru tahu nama dia untuk bunga dan ianya digunakan sebagai brand beras ke apa aritu member sofia cakap...sofia tak ingat la pulakkk sekarang nih...

Tapi bagi sofia bunga nih bentuknya macam unik..macam burung pun ada juga hehee














2 comments:

Mummydearie said...

Samalah kita Sofia! Daripada bagi bunga lebih baik coklat. Daripada coklat lebih baik barang kemas :)

Oh, ke CH rupanya dia! Ok ke CH tu sekarang? Katanya dah tak berapa sejuk, tak mantap tanahnya dan tak apa-apa lagilah, sampai takut akak nak jejak kaki ke sana!

Isteri kepada Suami said...

Mummydearie: kan kak...haha mmg tak le benda2 yang tak kekal nih haha..

sejuk juga bila masuk pagi and malam..petang ke tengah hari tak sejuk sgt...sedap la..haaa bab2 tanah tuh sofia tak sure la plak..yg penah dgr tak mantap tuh genting..CH tak penah plak sofia dgr..so far ok lah..