Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Crazy And Short Break Part 1

Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






Annyeonghaseyo~~

Sejak semalam sofia rasa cuaca panas je..dalam office yang ber'air-cond' pun rasa panas..nih ada kaitan pasal gunung berapi yang dekat sumatera tuh ke ea?

Dah sedap cuti aritu lepak kat tempat sejuk..bile balik sini rasa panas je manjang haha..

Sofia joined member-member pegi jenjalan kat Cameron...dan ini merupakan pertama kali sofia jejakkan kaki ke Cameron yer...

Selama ni memang sofia tak de hati langsung nak ke sana..even family sofia semuanya dah pegi...even chibby sekali pun dah pegi...haha tapi hati sofia waktu tu memang tak tergerak langsung..sofia teringat masa suami sofia ada..dia memang pernah  pegi atas urusan kerja..lepas tu, bila balik dia dari Cameron dia cakap, bagi sejuta pun dia tak nak pergi lagi Cameron nih...hurmmm...tuh yang sofia memang dapat bayangkan tempat tuh kurang serasi dengan jiwa kami...

Tapi, entah macam mana masa member sofia plan..boleh plak sofia ok je..haha agaknya time tuh memang tengah sakit kepala..so, bila ada peluang tuh..memang terus on je tanpa pikir apa-apa pun..

Act, kami plan asal lain..haha tapi ending nya kami ke dua tempat..Cameron dan PD...



Perghhhhh perjalanan dari KL ke Cameron tuh..super duper lah mencabar eaaa...kami bertolak Jumaat pagi..sampai Cameron maghrib...horror jammed!!! dari highway sampailah dekat bumi Cameron..

Sofia yang selama ni tak pernah rasa nak muntah bila berada dalam kereta...time tuh memang sofia rasa nak muntah sangat..tapi rasa nak muntah tuh bukan lah waktu kitorang dah sampai Cameron...waktu dekat highway yer...sofia rasa arghhhhhh stress sangat jammed tuh...memang bertenyeh-tenyeh sofia sapu minyak angin kat perut and kepala tuh...

Huhuhu..lepas ni, kalau ada hasrat nak ke sini...sila jangan ambil waktu public holiday atau hujung bulan..memang korang akan ngadap jammed lah jawabnya...



Dekat Cameron nih, member sofia cakap, kita tak dapat nak pegi semua tempat..yelah...mana tak nya..keluar je hotel..terus jammed..pegi celah mana pun dalam Cameron tuh memang jammed teruk...ada yang ianya hanya mengambil masa beberapa minit je kalau tak jammed..tapi time sofia pergi nih...mak aihhh boleh jadi 2 jam jammed dalam Cameron tuh ok...

So, percutian ke Cameron ni horror di sebabkan jammed yang tahap melampau sungguh...



Tapi still alhamdulillah...dapat lah beberapa tempat kitorang singgah..

Antaranya, first day tuh kami dapat singgah Lavender farm...memang menarik tempatnya...sekurang-kurangnya bantu rehatkan mata yang selama ni hanya mengadap komputer...

Cuaca sebelah pagi memang sejuk..sofia memang kena pakai sarung tangan hehe...tapi bila menghala ke tengah hari...ok lah..tak perlu pakai sweater..sejuk bila kena tiup angin...tapi bila malam...perghhh sejuk melampau...bila sejuk tuh..sejuk tahap gaban..sampai air-cond pun tak sesejuk angin Cameron tuh..




Sofia rasa..Cameron nih memang best untuk kita rest kan minda...sangat sesuai..dengan udara nyaman..pemandangan yang serba serbi alam flora...memang suai lah kalau kita nak rest..

Tapi, sayangnya kami berada di sini silap masa...jadinya, ianya hampir 90% hanya berada di kereta...

Insya-allah, sofia rasa sofia nak datang lagi...tapi tuh la...kena pandai timing masa supaya tak bertembung dengan orang yang padat...

















2 comments:

Mummydearie said...

Aduhai, kesiannya Sofia... dari pagi dalam kereta dah Maghrib baru sampai CH. Sama aje macam dari KL terbang ke Tashkent nih, tak pun Jepun! Hehehe.... sure tension gila tak tahu nak cakap apa dah :)

At least dapat mengubat luka dek jem dengan pemandangan indah di Cameron tu, oklah jugak!

Isteri kepada Suami said...

Mummydearie: mmg pun kak!! sofia rs kalo CH ade airport..mmg lg rela naik flight...huhu drive sgt horror jammed nya...tak sanggup ngadap jammed macam tuh