Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Crazy and Short Break - Biru Yang Mendamaikan

Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






Annyeonghaseyo~~

Ok..nih last citer trip sofia masa CNY aritu...turun je dari Cameron cuaca bukan main...ohh panasnyeeee...hahah yelah dah sedap sangat suhu kat atas...sekali turun terus panas berdesup nih...hahaha..

Kitorang singgah umah member untuk transit barang-barang yang dibeli kat Cameron...lepas tuh..sambung journey ke Port Dickson pulak... 



Saje mengade nak private pool...

Lepas kita sejukkan mata dengan kehijauan..kita sejukkan badan dengan kebiruan lah pulak yer...



Decor biliknya sofia suka...hahaha 

Siap dah pasang niat nak decor macam ni bile ade buat umah..hahah entah bile lah pulak tuh...



Private pool nih oklah..dalam 4 kaki...tapi keluasannya je sofia rasa pendek..yelah...setiap bilik ade pool kan..tak kan lah nak buat besar-besar...

Sofia rasa nih kalau nak bawa adik-adik sofia yang memang kaki main air nih..susah...masuk semua terus masing-masing tak boleh nak gerak ke mana-mana...



Nih bahagian depan katil..haha..barang memang bersepah-sepah...selagi ade ruang selagi tuh sofia suka campak-campak je barang nih...hahaha



Mini kitchen siap dengan microwave..

Kitorang siap dinner maggi..memang standby..sebab tau semua tak nak keluar bilik...hahaha



Aktiviti yang kami lakukan sepanjang kat sini swimming-makan-minum-swimming-tido




Celik-celik mata je memang nak berendam je...even bukanlah original biru macam air laut...biru swimming pool nih pun jadi..bagi sofia dah cukup untuk menenangkan hahaha...



Bilik yang kitorang pilih adalah garden...sebab tuh keliling pool nih ade pokok-pokok sikit..

Act, Lexis nih banyak facilities...ada outdoor games..tapi, kami yang memang super lah malas nak keluar...kami tak dapat nak explore outdoor games diorang...

Insya-allah, ada rezeki lagi..bolehlah try explore facilities yang lain pulak...

So, Lexis nih penamat untuk short break sofia...















4 comments:

Lyn Yusoff said...

seronoknya kan ade private pool. boleh berendam sampai lebam hehehe

Isteri kepada Suami said...

Lyn: betul2...hehe

Mummydearie said...

Eh, dah sampai Lexis? Akak belum lagi. Asyik penuh aje. Nak gak berendam dalam private pool sambil hirup jus oren ala aksi pelakon Hollywood!

Isteri kepada Suami said...

Mummydearie: hehe blh la..rezeki dapat time cuti ni..hehehe mmg ramai org time nih..insya-allah kak bile dapat nnt..puas hati lah akk 1 family guna facilities yg ada