Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Bukan Slow Tapi Bersesuaian Lah

  • Tuesday, February 11, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~

    Arini..nyaris-nyaris sofia lambat punch..okeyyyy memang salah sofia yang bangun lambat sangat..padahal malam tadi sofia tido awal..pukul 9 dah goodbye..bangun lambat pulak tuh...erghhhh entah..cover tido semalam yang kena bangun awal pagi kot...

    Ok..kite dah lambat nih...terkocoh-kacah lah start engine nak pegi office bagai..office-umah sofia tak jauh..tapi banyak traffic light...oklah acceptable la..dh memang ari-ari kena lalu traffic light yang banyak tuh pun...

    Dah lepas tuh...ada pulak satu kereta nih...aihhhh boleh berhenti kat tengah-tengah jalan...dia boleh stop macam tuh je...lepas tu bukak signal nak belok kanan...haaaa pesen macam nih memang sofia kurang sabar..pada sofia nih bukanlah pengguna jalan raya yang sepatutnya...oklah..orang baru...patutnya ikut jela arus jalan yang dia berada..lepas tuh cari lah tempat untuk u-turn balik..bukan stop kat tengah-tengah jalan yang menyebabkan jammed kat jambatan tuh...

    Sebelum nih pun ada juga..kalau sofia balik dari office sharp...insya-allah sofia jumpa dengan satu kereta nih...mak aiii bawa jalan yang 3 lane tuh 20km/j...sofia rasa orang tuh baru bawa kereta..tapi masa belajar kereta, kan penguatkuasa tuh ajar kat jalan macam nih bape km/j kite kena bawa bagai...tolong lah apply kan apa yang kita belajar dalam kehidupan kita...

    Benda macam nih lah pada sofia yang selalu buat traffic tuh tetiba je jammed..bukan sebab accident...bagi sofia bukanlah bawa yang terlampau slow atau main stop kat tengah-tengah jalan tuh dapat membantu kita elakkan kemalangan..tapi cara pemanduan yang berhemah adalah yang sepatutnya...tau km/j yang bersesuaian dan tahu undang-undang jalan raya...














    4 comments:

    Lyn Yusoff said...

    usihhh sgt tension dgn perangai org kt jalan raya.. klu slow n berhati2 pun org pun fed up.. kita nak cepat puun jadi lambat

    Isteri kepada Suami said...

    Lyn: mmg pun kak..bkn kite xfikir pasal org lain..tp logik lah ek..

    Mummydearie said...

    Melampaulah tu drive 20km/j time orang sibuk nak pergi kerja. Lebih baik bawa basikal aje.

    Akak paling tension kalau drive ni bila ada pemandu lelaki yang pandang sebelah mata aje kat kita. Macam kitalah yang jadi sebab jalan jem dsb. Padahal yang banyak accident semuanya kaum mereka!

    Isteri kepada Suami said...

    Mummydearie: mmg pun kakkk..sofia mula2 follow belakang die sbb igt die baru belajar ke takut2 kat jalan...tu yg sofia tau dia bawa lbh kurg 20km/j je

    ahhh xpayah ea laki mcm tu..sofia byk kali je jumpa ada pesen laki yg drive makan angin...tgh bergayut..pastu bawa ikut suka die nak laju..die laju..nk slow die slow..