Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

#throwback Nice Memory of 2013

Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






Annyeonghaseyo~~~

Dah 7 page dah kita untuk chapter 1 dalam buku 2014 nih kan...sekejap je dah seminggu..huhu bila dah masuk weekend je sure akan terasa masa ni berjalan dengan sungguh pantas bak cahaya kilat...

Bila terkenangkan 2013..untuk sofia banyak warnanya..yang hitam tuh sudah tentu lah ada kan..even colorful macam mana pun hidup sofia sekarang..yang hitam pasti ada dan tidak akan penah tak ada sekarang ni..

Untuk yang hitam sudah pasti korang tahu lah apanya...

Bagi yang warna lain yang pelbagai ni...antaranya adalah first time jejak kaki kat korea...huaaaa serious seronok gileeeee...memang rasa tak nak balik..hurmmm waktu tu maybe rasa tak puas dah kena balik kot..sebab tu rasa tak nak balik...tapi memang super lah syokkk okeyyyy



Berpeluang mengunjungi ke negara orang memang la indah...dan satu pengalaman yang susah nak dilupakan...memang susah nak dilupakan...macam mana waktu tu nak dapatkan cuti nya ya ampun....serious..waktu tu bila berhadapan dengan bos...fuhhh dup dap dup dap ok!

Kerja sekarang ni memang tengah tough..lagi lah tahun ni..haha super duper 10x ganda dari tahun 2013 yer..dan sebab tuh la bos susah nak lepaskan..terutama bila nak ke obersi ni..tapi, kalau tak nak ikut prosedure bahaya! kang apa-apa jadi kat sana...ada mati katak pulak sofia kat sana

Bila dah berjaya stage tuh, akhirnya jejak lah sofia kat negara tempat kelahiran GD ni..hahaha...dalam hati tuh bukan mainnnn sangat nak jumpa GD...aihhh tapi memang tak le...hanya berangan je..ingat senang nak jumpa si buah hati dunia ni? rakyat korea sendiri belum tentu senang nak jumpa dia...

Takpelah tak ada jodoh sofia untuk bertemunya...

Tak pe!! sofia letak dalam wishlust 2014 boleh? hahaha...




Dan memang nih lah warna yang terserlah bak color block...menyinar untuk 2013 sofia..dari jauh dah boleh nampak sinarannya..sofia berharap nak datang sini lagi..nak try musim lain pulak..tapi, untuk rasa musim sejuk..huhu macam belum ada niat..tak pa..ade lagi 2 musim lain..haha

Ehhh masa sofia pegi ni musim panas...tapi nak jengah ke pagi..tuh pun dah sejuk tahap gaban..lagi lah nak sofia pegi musim sejuk...ohhhhhh belum ada terlintas nak main salji ke apa..sofia bukan jenis yang tahan sejuk..

Actually, kalau nak ulang ke korea ni lagi pun boleh..memang banyak sangat tempat yang kitorang tak sempat jengah...haa tuh back pack tuh..kita atur sendiri masa and pilih sendiri tempat nak pegi..pun tak sempat nak tengok semua yer..
Insya-allah, kalau ada rezeki lagi..sofia nak jengah lagi ke tempat kelahiran GD ni..kalau boleh dapat menginap kat tempat peranginan GD yang diuruskan oleh parents GD sendiri...haha tak dapat jumpa anak...jumpa parents dia pun jadilah...hahaha

Tapiiiiiii for sure nya bukan tahun ni...tahun nih tak dapat nak bercuti obersi...kerja sofia sangat tough sekarang...bermula dengan fasa testing..migration bagai tuh memang makan masa..tahun depan dah launch sistem baru...

Takpela, tak dapat obersi pun malaysia pun bolehla..janji dapat rehatkan minda kannnn..stress ok keje je kalau tak ada refreshment..nih baru 7 helai pun dah rasa dah sengal-sengal sakit kepala bagai...ada lagi 358 hari nak ngadap ni..inisya-allah...

Lagi pun, tahun 2014 adalah tahun melawat Malaysia kan...so, sepatutnya lah kita abiskan lawat negara kita dulu..hahaha tuh kan lebih baik...Jom..kita round 1 Malaysia tahun ni...




















4 comments:

Lyn Yusoff said...

Sesekali berjalan ke tempat org & belajar selok belok mereka seronok jugak.. at least kita tau sikit pasal budaya dorang..

Isteri kepada Suami said...

Lyn: betul kak...budaya diorang ada yg berlainan dgn kita even sesama asia..byk bnda blh kita belajar

Mummydearie said...

Takpa Sofia. Kalau rasa sengal-sengal, pergi apply cuti untuk cuti-cuti Malaysia, ya. Jalan-jalan kat keliling Putrajaya tu ke :)

Isteri kepada Suami said...

Mummydearie: hahaha tuh la..tahun ni kita support tahun melawat malaysia..hahah a'aa putrajaya pun sofia tak abis lawat kawasan lagi kan