Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Pembuka Tahun 2014 #holiday2014

Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






Annyeonghaseyo~~

Cerita pasal family trip sofia last week...sofia and family decide pegi dekat-dekat je...dekat Melaka..sebab chibby dah mula sekolah..dia pun dah start sekolah agama darjah khas...lagi susah kalau nak plan jenjalan..jadi kita pilih tempat dekat-dekat je so, tak lah penat sangat...yang penting satu family dapat berkumpul kannnn...



Haaa nih pemandangan belakang resort..memang resort ni siap tempat main nih bagai...duduk kat belakang ni..memang rasa macam kat tepi pantai..nak-nak sekarang ni musim asyik berangin je kan..kat Melaka ni lagi lah..angin dia memang super lah kuat..




Kat sini ada juga swimming pool..tapi tingkat atas sikit dari water park die...hurmm tak best la nak main swimming pool..tuh dah biase..haha main gelongsor ni jarang dapat..siap boleh main game macam dalam Running Man lagi haha



Tak lah cetek sangat air die...still boleh berenang..



Nih kami 5 beradik...Iqa joined masa 1st day je...2nd dayy die tak main..die cakap rambut rosak la..haha tuh sorang memang penakut air..jadi die adalah camera girl kitorang...

Air kat wing yang ada gelongsor warna warni nih sejuk...sejuk gileeee...



Haaaa yang kat sini suam....best...hahaha

Untuk 2nd day lama sungguh kami berendam main air nih...




Haaaa nih Ika camera girl...dari hujung rambut sampai hujung kaki baju sofia...beg baju dia tertinggal...aihhh nasib baik along ade baju lebih and saiz kita lebih kurang...




Haaa nih sofia pulak jadi tukang ambil gambar...

Nih sementara tunggu heroes pegi solat jumaat...kita yang heroin jenjalan cuci mata...sofia rasa kalau bukan time nih hari jumaat..sure waktu nih masing-masing tak nak keluar dari water park tuh hahaha...



Ika kembali menjalankan tugas...



Last-last before gerak...

Masing-masing nak fokus muka...nak masukkan semua orang dalam camera..ha tuh penyudahnya ibu sofia pose macam tuh hahaha...



Haaa nih...ibu shopping..kami posing kat setiap cermin yang ada..hahaha...

Tuh mata sofia tuh tak tau kenapa boleh jadi macam kuyu nak tido pulak...konon nak buat kening the rock..lain pulak jadinya...ahhh bantai je la labu~~

Jadi..untuk tahun 2014..memang pembukaan yang seronok..bercuti bersama family memang terbaik~~






















3 comments:

Mummydearie said...

Wah, bukan main! Posing di setiap penjuru rupanya...sporting sungguh mak Sofia, posing ngan anak2 daranya :)

kacang buncis said...

salam....berjalan selalu ya s0fia..untung la hehe

Isteri kepada Suami said...

Mummydearie: hahaha layankan ank2 die je

kacang buncis: hehe sekali sekala je..sebab sofia baru lps fasa yg stress keje..tu yg nk bercuti..hehe