Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Food Hunter #holiday2014

Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






Annyeonghaseyo~~

Jumaat yo~ arinih...haha gumbira..semestinya lah kan...nak rest...nak kemas umah pun ye..beg yang balik dari Muar tuh pun tak buka lagi...hahaha...memang tengah tongkang pecah umah sofia ni...

Haaa..memang masih mood sofia masih tak de lagi..masih lagi malas..haha sofia nih manjang je malas..serious! lagi la bila dah sampai umah tuh...terus je tuju ke katil..tido...lepas tu bangun kejap solat pastu sambung balik tido...haha next week tak boleh nak layan kemalasan sofia ni...banyak keje nak buat..haha



Hahaha citer pasal family trip sofia tak abis lagi...hahaha

Kali ni sofia tunjuk gambar-gambar kami yang dah macam wolf kelaparan...

Pepagi..lepas subuh je chibbyy dah gegar L.A.P.A.R!!!

Budak sorang yang tengah membesar...memang 24jam lapar..ohhh tak juga..bila ngadap game..dia jadi kenyang sepanjang masa...



Nih pun dah round bape kali nak cari tempat yang ibu sofia puas hati...

Aihhh tempat-tempat makan ni..kalau tak lepas checklist ibu..memang tak lepas kitorang nak makan...



Chibby time pusing-pusing cari ni, dah tension gile..sampai cakap, kita beli roti kat 7e jelah..hahaha

Tapi sebenarnya bukan leee pasal dah kebulur sangat..tapi pasal die nak sambung berendam dalam air tuh haa...

Mana tak panjang muncung die dalam kereta tuh...aihh~~



Masing-masing pilih sendiri apa menu yang diorang nak...



Haaaa nih belah malam...ada drama daripada si kecik ni...memang dia dengan sofia masuk dulu bilik check in..semua ok baru kitorang panggil family yang lain naik atas..tak nak diorang terpusing-pusing cari..kesian diorang penat nanti...

So, bila sofia dengan chibby naik dulu...chibby awal-awal dah book.."along, adik nak tido dengan along tau.."

Sofia pun ok je..memang no problem nye lah kan...

Tapi, bila adik-adik sofia yang perempuan semua naik..semuanya sure lah ambil bilik mana sofia ada...apartment tuh ada 2 bilik je..parents sofia akan sekali dengan adik2 laki..tapi si chibby je nih yang terselit nak joined dengan akak2 dia...hahaha memang terlampau manja si kecik ni

Parents sofia bising...sure lah tak kasi...dia sorang duri..haha pada chibby pulak...alah apa ade hal..family kan...chibby memang jenis free dengan family die...tapi dengan orang luar..semua tak boleh..semua segan je manjang...



Abah marah sofia...jangan ikutkan sangat adik awak tuh...manjakan sangat nanti rosak budak ni..huhu sofia tak le manjakan pun..hehe sofia rasa lah...tapi hati sofia sayu bile die teresak-esak time nak tido tuh...

Tak lena sofia nak tido malam tuh sebab teringatkan esakan die..sampai dh tido pun boleh meleleh lagi air mata die...aihhh tersentuh eah hati sofia...

Penyudahnya chibby tido dengan ibu and abah...haha

Keesokannya masa dia bangun tuh oklah sikit..haha tuh pegi breakfast die duduk dengan sofia..sesi memujuk die la pulak..nih gambar yang last nih..merajuknya hilang dah...hehehe





















3 comments:

Lyn Yusoff said...

biasalah anak bongsu, surelah manja dgn kakak2nya.. dgn parents lagi lah manja.. hehehe

Isteri kepada Suami said...

Lyn: hahaha yelah kak..mmg terlampau..tp parents sofia tak layan sgt die ni..hahatuh yg over dgn adik-beradik die

Mummydearie said...

Manja betul ya Sofia si bongsu Chibby ni dengan Sofia! Nanti kalau dah ada girlfriend, hilang ingatan tak ingat kak long lagi memang nak kena cubit tau :)