Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Dia Punya Cerita Bukan Pasal Kerusi Lah

  • Friday, January 3, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~

    Ohhh indahnya...hari ni dah jumaat..haha suka sofia keje macam ni..ada public holiday tengah-tengah weekdays nih hahaha...rasa kejap je dah jumpa jumaat...

    Eh a'aa sekolah dah naik ek...korang camne? bila antar anak ke adik ke sape-sape ke sekolah ni...mesti ada kisah-kisah menarik kan...

    So, semalam kan budak-budak dah mula masuk sekolah..maybe orang lain sibuk bila anak-anak diorang yang akan masuk darjah 1..tapi, sofia pulak ada sorang je lagi adik yang masih bersekolah dan masuk ke alam baru juga..Satu juga..tapi tingkatan 1 lah...

    Aihhh chibby..dah form 1 awak nih lah...tak best betul rasa bila awak dah makin besar nih...hahaha



    Nama je dah masuk tingkatan 1..tapi, bila sofia nak ke Ikea..dia akan cakap kat sofia, "along pegi lah Ikea lama-lama...nanti pukul 3 along amik adik kat Kidzania.."

    Haaaa mana tak nye kitorang tak sedar..eh adik dah tingkatan 1 lah...

    Kebanyakan sekolah start 2hb kan..tapi chibby tak..dia start 1hb...johor kan tak cuti 1hb tuh..dia dapat sek maahad...masa darjah 6 lagi..memang dia yang pilih nak masuk sekolah ni..kitorang memang tak lah halang..dah dia yang nak...terpulang...

    Hahaha tapi, masa 1st day sekolah...malam dia dah suruh sofia call dia...punyaaaa lahhhh panjang die bercerita...ada je benda dia tak suka...ada lah sorang budak kelas dia tuh...time tengah-tengah buat kerja, main baling-baling pen..lepas tu terkena pulak kat dia...hahah memang hangin lah juga pakcik ni..tapi dia cakap dia try sabar je dengan kerenah dia tuh...

    Chibby cakap budak tuh dia perasan dari masa interview lagi...nakal dia..nauzubillah...tapi tak sangka macam tu 5A...haha chibby, please dont judge people by its cover ok!

    Sofia cakap, jangan benci sangat...takut dah lama-lama awak best friend dengan dia..lepas tu dia cakap a'aa ekk adik nak try rapat dengan dia..ehhh jangan terlalu rapat..kang budak tu suka buat yang mencari glamour kat sekolah...awak best friend die pun terlibat sekali...biase-biase je...kawan je ngan semua orang biasa-biasa...nih masih terlalu awal untuk awak nilai kawan-kawan awak...



    Sek dia nih memang asrama..tapi boleh je kalau tak masuk asrama..sofia dengan adik-beradik yang lain memang tak setuju langsung chibby ni di hantar masuk asrama..bagi kitorang biarlah dia membesar depan mata..lagi pun, bagi kitorang..one day..tetap dia akan keluar dari rumah untuk further study..so dont worry..dah tinggal ni je pun penyeri rumah Haji Jamaludin tuh..kang kalo si kecik nih duk asrama...lagi le sunyi kan rumah tuh..

    Chibby setuju memula dulu tak masuk asrama..haha banyak benda kitorang umpan...

    Tapiiiii lepas je dia sekolah aritu..dia cakap, majority kawan-kawan dia duduk asrama..budak kelas die sendiri pun..2-3 orang je yang berulang..lepas tu dia sorang je lelaki yang berulang...dari gaya die cakap nampak macam dia tercabar juga bila dia sorang je tak duduk asrama...

    Huhu..sebenarnya lah kan...hati sofia risau bila chibby ni nak duduk asrama..bagi sofia dia terlalu awal untuk duduk dengan kawan-kawan...budak lagi..hurmm di tambah pula dengan keadaan budak sekarang..environment sekolah...susah untuk sofia letak keprcayaan 100% 

    Sofia punya penilaian bukanlah berdasarkan cerita-cerita budak-budak kat paper ke berita tapi sofia sendiri pernah bekrja dengan tempat yang menguruskan budak-budak..bila tengok sendiri situasi yang pelbagai ni..serba-sedikit buat sofia rasa gerun nak lepaskan chibby tuh






















    2 comments:

    Mummydearie said...

    Kalau akak pun takkan benarkan anak duk asrama. Nak bermanja lebih-lebih. Nanti bila mereka dah keluar rumah, takkan dok rumah lagi lama-lama. Tak bestkan masa tu...

    Isteri kepada Suami said...

    Mummydearie: mmg pun kak...sofia rasa sgt tak best nanti bila die dh besar