Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Makan..Minum...Kesihatan


Annyeonghaseyo~~

Hari terakhir tahun 2013 sudahhh~~ cepat sungguh kan masa berlalu..sure arini n semalam ramai yang dah cuti..bagi yang terlibat dengan persiapan anak nak ke sekolah..mesti sambung lagi sampai selepas New Year..untunglah boleh cuti panjang~~~

Bila dah ramai yang bercuti ni...memang nikmat betul pegi keje..tak da jammed ape-ape pun..eh eh ingat putrajaya ni tak ade jam ke...adaaaa...time orang sibuk nak pergi and balik kerja tuh memang jammed..tapi selain waktu tu, jalan raya ok je..

Last week birthday abah...weekend aritu diorang datang Putrajaya...dah bape bulan pun sofia tak balik Muar..asyik abah ibu je yang datang Putrajaya hehehe...bukan tak nak balik okeyyy..before ni ada weekend yang sofia kena kerja + sofia ada class...sekarang class pun dah khatam...so, lepas ni boleh lah nak balik Muar macam biasa..hehe



Ohhh sofia memang kena harus explore restaurant mana yang best..sebab bila diorang datang..for sure diorang makan kat luar..haha kalau nak masak pun, ibu kena pegi pasar..peti ais sofia tuh bukan memenuhi syarat ibu...memang banyak kurangnya kalau ikut syarat ibu hahaha

So, yang senangnya memang makan luar lah...before ni, family sofia bantai semua jenis restaurant arab ke pakistan..diorang memang suka...tapi tidak untuk tekak sofia...perut sofia memang tak boleh nak tahan..jadi, harus lah sofia cari tempat makan yang family sofia ok..sofia pun ok...

Nak bawa makan kat restaurant korea....hurmmm sofia, chibby je yang betul-betul boleh masuk..tuh pun chibby rameon je dia bantai..sofia so far semua jenis makanan korea sofia memang boleh masuk hahaha...



Sofia penah je try bawa Haziq ni makan kat restaurant korea...haaaa...dia makan sesudu je ea nasi goreng kimchi...membazir betul...lepas tu setiap kali sofia cakap makan kat restaurant baru..perghhh habis dia siasat restaurant tuh..haha dia dah tahap fobia abis..

Tapi, sofia ada bawa diorang pegi makan kat restaurant chinese muslim...hahaha yang menariknya sure lah chinese tea nya...abah ibu sofia memang suka teh tuh...tapi adik-adik sofia memang tak boleh nak telan..haha lantak leeee...yang penting abah ibu suka..

So, bila sofia amik set..memang akan ada set chinese tea tuh...haha dua adik laki sofia ni memang tak boleh nak masuk..dan bila diorang nak order air lain sofia memang tak kasi...hahaha diorang sanggup minum air masak yang selama ni pandang sebelah mata pun tak...

Bak kata chibby, "bila makan kat sini, adik dapat rasakan betapa nikmatnya air masak ni.." hahaha

Nasib lah...haha sofia gerammmmm..diorang tuh memang tak pandang air masak langsung...lagi la kat umah sofia memang ada standby peel fresh...selalunya yang 2L boleh tahan 2 minggu...tapi diorang ada, perghhh 2-3 hari je bertahan..mana tak nya...asal celik mata air tuh dia tuju..nak tido pun air tuh juga...weyhhh paras gula diorang tuh yang sofia risaukan...

Aihhhh kadang-kadang...untuk kebaikan diorang sofia memang tak boleh nak turutkan semuanya..even sofia terpaksa tengok diorang muncung atau sedih...

Tuh sebab along sayangkan korang sangatlah along terpaksa juga berkeras...

























2 comments:

Mummydearie said...

Sedih betul akak tengok gambar yang last sekali tu.

Sofia, kat rumah akak pun macam tu. Kalau setakat PeelFresh/air sedap tu sehari pun tak sampai. Kita risau juga tapi mereka lagi risau kalau tak dapat minum sampai nak mogok haus pulak dah.

Isteri kepada Suami said...

Mummydearie: hahaha tuh la sofia geram..sbb adik lelaki sofia yg besar tu dh beberapa thn lps paras sugar die dh mild...tu yg sofia risau sgt