Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Indahnya Di Dasar

  • Friday, December 13, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~

    Aritu sofia ada citer pegi jenjalan kat Aquaria KLCC tuh kan..sebenarnya, nak masuk aquaria ni dah 2x sofia pegi tapi tak menjadi..kali ni lah yang menjadi..yang sebelum ni sebab sampai tuh tengok orang queue nak beli tiket..mak aihhhh serious panjang..horror gile panjang...

    Kali ni, memang sofia gigihkan semua orang bangun pagi, tapi tuh pun lambat sebab pujuk ayah sofia yang mula-mulanya tak nak pegi..yelah terowong nak masuk pun kire jauh juga tuh..tuh yang ayah sofia give up kot...tapi, setelah dipujuk sofia ngan haziq...akhirnya, ayah sofia joined...

    Nasib baik le sampai situ queue nya tak terlalu horror macam sebelum ni...kalau tak, memang lepas ni sofia pun dah malas nak try masuk lagi...



    Sofia n family memang suka tengok hidupan laut..lagi lah bile ade peluang nak tengok yang dasar laut punye..hidupan yang dasar laut ni serious cantik!

    Ciptaan Allah swt memang indah...

    Obor-obor nih cantik kan...nampak lembut gile dia beralun...



    Chibby nih, bila dia nampak ika amik gambar dengan obor-obor dia pun nak...padahal sebelum nih memang dia tak pernah heran pun...

    Chibby memang tak boleh kasi ika dapat lebih daripada dia..hahaha dua orang ni time baik...baik sangat...tapi time diorang gaduh...ya ampun...macam nak runtuh rumah dibuatnya...



    Si hero...shark..hahaha sofia suka shark...dari keci, sofia suka tengok film shark...punya lah fanatiknya sofia dengan shark ni, sampai masa firsrt time dapat tahu kita boleh makan sirip dia..memang gigih sofia cari tempat-tempat seafood...

    Dan memang super lah sedap sirip shark nih...



    Sofia rasa, lepas ni, sofia nak try lah pulak amik yang berenang dengan shark ni..memang sofia sangat teringin tengok shark...tengok dia berenang keliling badan kita...

    Hahahaha nanti boleh dapat feel macam dalam film shark..



    Ikan dalam balang besar tuh memang semuanya unik-unik bagi sofia...dan besar...dengan kolam yang kat bawah dia...perghhhh dalam tuh..ada pari yang super lah besar eah...ikan-ikan dalam ni, even kalau kata tak makan orang..pun susah nak percaya sebab terlampau besar yang buat kita rasa cuak tengok dekat-dekat...



    Haaaaa yang kat belakang tuh ikan kecik..ikan nih nampak je kecik...tapi dia piranha eah....dia boleh abiskan makanan sebesar lembu tak silap dalam masa 60 second je...perghhh kita yang besar ni pun kalau nak abiskan makan lembu tuh makan masa...

    Piranha ni sofia tak minat....sebab time banyak-banyak die berebut makanan tuh..sofia rasa geli...hahahaha

    Piranha ni serious nampak macam saiz ikan bawal hitam je...nasib baik bukan hidup kat area laut Malaysia..kalau tak boleh jadi salah tangkap ikan bawal dengan piranha agaknya..hehehe













    4 comments:

    Lyn Yusoff said...

    serious tak pernah pg lagi..
    niat hati nak bawak my niece tapi masa tak free betul. ada jer kerjanya.. huhuh

    Isteri kepada Suami said...

    Lyn: kak...try la pegi..memang suai sgt bawa niece akk...

    Mummydearie said...

    Suka betul dengan si shark ni ya, Sofia. Jangan sampai kena gigit sudah. Akak dah masuk dua kali Aquaria ni tapi tak dapat concentrate abis-abisan dek kerana budak dua orang yang terlebih-lebih excited kat dalam tu.

    Isteri kepada Suami said...

    Mummydearie: hahah a'aa kak...sofia suka shark...nmpk garang tp sebenarnya die cuba sorokkan kelemahan die kan..hehe