Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Shhh...Secret Lah!

  • Tuesday, November 19, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~

    Shhh...cehh secret lah sangat kan...secret = rahsia lah kan..tapi penghujungnya dah tak jadiklah rahsia sebab dah terbongkar lah segala yang di 'shhhh' kan...

    Dah-dah..pusing-pusing sana sini ayat main dengan words rahsia..sofia pun dah jadi peningnya..haha

    So, kali ni sofia nak review pasal drama Secret nih..hurmm kat Malaysia tak abis lagi cite ni..tapi kat Korea baru abis last week..hahaha sudah pasti lah sofia pun dah habis tengok drama ni...hahah memang betul-betul berdrama lah kan story nya...

    Kat sini lah sofia rasa nak guna ayat orang-orang tua, "Bila sayang orang tu berpada-pada" aihhh drama ni belum kahwin pun..tapi yang si heroin sangat lah sayang kan boyfriend nya sampai sanggup replace untuk masuk penjara...ohhh tuh memang gilo lah kalo memang betul ada orang buat macam tuh even sayang macam mana tinggi sekali pun kan..

    Memang lah patut sayang..tapi kita perlu letak rasional lah kan...aihhh janganlah melampau-lampau sayang sampai mengorbankan diri...macam tuh lah yang penah jadi pada negara kita dulu, rakyat kita yang sayangkan couple diorang yang sampai si couple tuh ambil kesempatan suh korang jadi pak sanggup bawa dadah...korang ingat tak kisah tuh?

    Lebih kurang macam nih lah kisah drama nya...tapi tuh part punca atau intro story line diorang...hahaha



    Lepas tuh heroin masuk penjara replace si boyfriend dia...yang paling sadis, si boyfriend nih adalah peguam kepada pihak yang memang nakkan hukuman yang sepatutnya kepada si heroin nih..bila dah keluar penjara, barulah terserlah sikit demi sikit perangai sebenar boyfriend dia yang peguam tuh...

    Hero sebenar bukanlah boyfriend aka si peguam tuh...tapi adalah gambar kat atas ni, Ji Sung...dia adalah orang yang memang nak hukum si heroin tuh...tapi even dah keluar dari penjara pun, si Ji Sung ni tetap follow si heroin ke mana sahaja..sebab bagi Ji Sung ni, perempuan tuh tak boleh hidup bahagia..dan bila si heroin nak bunuh diri, Ji Sung ni selamatkan heroin tuh sebab alasannya, hanya dia je yang boleh izinkan perempuan ni boleh mati..dendam Ji Sung pada heroin memang sangat mendalam sampai orang sekeliling tengok dia macam terlampau obses pada heroin nih..

    Tapi, memang pastinya lah kan, lepas tu penghujungnya si hero bersama dengan heroin..tapi, story line untuk dioang tu jadi bersama haaaa kat situ yang menarik sofia layan...hahaha

    Dan drama ni ratingnya tinggi kat korea ea..yang mana ada astro, boleh lah layan drama ni tinggal beberapa episod je..




















    2 comments:

    Mummydearie said...

    Eh, channel apa kat Astro ni, Sofia? Tak pernah tengok pun. Dah nak abis ke? Akak tengah layan Incarnation of Money sekarang ni. Layan jugalah The Inheritors (malu plak nak ngaku kat sini sbb macam cerita cinta budak-budaklah story ni)

    Btw, Sofia kalau tengok kat internet, kat mana nak layan citer Korea ni ek? Tak puaslah feeling depan TV tengok Astro channel.

    Isteri kepada Suami said...

    Mummydearie: nih channel yg 3++ something..sofia tak igt sbb xde astro..sofia tau astro mainkan drama ni dr member..die channel kbs..

    ohh inheritors tuh yg ade lee min ho eah? haha tuh semestinya sofia layan juga..haha suka woo bin dalam tuh haha

    sofia tgk kat yodrama kak..best layan drama situ banyak lah juga yg baru2 hehe