Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Hari Dia Menuntut Segalanya

  • Thursday, November 7, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera....






    Annyeonghaseyo~~~

    Weekend yang lepas, sofia balik Muar tak macam selalu..selalunya, Jumaat sofia dah mencecet cabut balik Muar lepas office..tapi last week tak le..sofia balik Sabtu malam..haha

    Sebabnya, ibu, Haziq, Chibby ngan makcik-makcik sofia lepak umah sofia sekejap..diorang ada jemputan kahwin Sabtu tu..

    Tapi sofia dengan chibby tak le pegi kan...kami ada mission lain..hehe

    Chibby ni birthday dia, 20 October..so time tu sofia pulak tak dapat balik Muar sebab pack dengan urusan kerja dan class pada hari Sabtu..hehe..so sofia memang minta maaf kat chibby yang along memang tak boleh nak balik...



    Di sebabkan sofia tak dapat balik masa birthday dia tu, masa dia datang ni la sofia amik kesempatan masa yang ada tu untuk cari birthday present dia..sofia memang dah tahu apa yang die nak..dia memang ada bagitahu sofia sebelum ni tapi, sofia memang tak nak beli sendiri..sofia nak tunggu dia ada sekali baru sofia beli..

    Sofia nak dia pilih sendiri apa yang dia nak...sofia cuma akan bagitahu dia, apa yang dia pilih suai ke tak je dengan dia..atau apa yang dia pilih tuh pakai time bile n bile...

    So, from head to toe..haha tapi bukan ler exactly semua pun...dari ke sun glass bulat dia nih, beg, ipod dia dapat le ari tu...

    Haha sunglass nih sofia pun memang teringin pesen bulat ni..tapi, memang betul la kata chibby, "along...spec bulat ni tak suai ngan along...nampak bulat sangat muka along..haha" ok, fine chibby -.-

    Lepas tu, chibby sambung lagi ayat, "adik sebenarnya tak suka pompuan yang pakai tudung macam ni..melekat kat muka..tapi along selesa nak pakai..pakai lah..kalau adik ada girlfriend ke isteri nanti, adik tak nak kasi dia pakai tudung macam ni.." -.-  wahhhh belum ada girlfriend dah nak demand ek org tu kena pakai apa...perghhhh perghhh 



    Chibby nih tak lama lagi akan ke alam sekolah menengah..so style dia, dah mula nak nampak perubahan..even bila dengan family, masih nak meleset-leset..peluk manjang dengan family dia..tapi, yang sebenarnya dia dah mula ke arah dewasa...next year adik sofia yang sorang ni dah masuk sekolah menengah...huhu tak bestnya bila budak ni dah makin membesar...

    Nanti mula lah tak nak tu tak nak ni...tak nak ikut kitorang pegi mana-mana..tapi kalau nak kata dia ni jenis hangot dengan geng-geng dia macam tak nampak la sekarang..melainkan time raya..tak tahulah peel dia yang sorang ni macam mana pulak..

    Abang dia, Haziq dulu memang bukan jenis yang suka melepak..kadang-kadang tu kitorang adik beradik perempuan nih pelik macam dah terbalik kitorang yang perempuan dengan Haziq...dia seorang yang sangat liat nak keluar umah...masa dia kalau tak kerja memang hanya di rumah...peel tuh sampailah sekarang..hurmmm agaknya dia ikut cara abah..yang lebih suka spent time dalam umah depan tv...

    Tapi chibby nih tak tahulah macam mana pulak rentak dia...



    Start this week, chibby akan mula ikut rombongan sekolah...ke Cameron, Perak and Penang...fuhhh budak sekarang bukan main jauh rombongan diorang ekk..tu untuk this month taw...next month pulak, chibby ni terlibat dengan exchange student kat Bandung...aihhh makin jauh..kirenya ni first time chibby ke oversea tanpa family...

    Risau...tapi, kitorang harus percaya pada dia..insya-allah ok kot..kalau kita tak trust dia, susah nanti bila die dah besar...asyik nak berkepit dengan family je...sofia pun tak nak adik sofia dah besar jadi macam tuh...so, maybe nih lah permulaannya untuk sofia mula percaya pada chibby untuk belajar berdikari...





    Haaaaa..chibby dengan sofia mempunya citarasa yang lebih kurang sama...lagi pun kan, chibby nih perangai dia sikit sebanyak ada cara suami sofia..jadi, bila tang-tang fesyen, lagu ke movie ke memang kitorang selalu citer sesama le...game pun ok...tapi, yang susah kami nak masuk setakat ni satu je..chibby sangat tak boleh nak layan horror movie..dan sofia pulak sangat suka horror movie..

    Haaaa..apa yang buat sofia dengan chibby ni kemaruk dengan sunglass bulat ni, lepas tu tengok si G Draron nih pakai..hehehe...act dah lama juga dia pakai..tapi nak jumpa kat area KL ke yang online sunglass bulat ni susah...tapi, akhirnya dapatlah sekarang..tapi rasanya sekarang G Dragon dah taka pakai dah jenis bulat ni...

    Sofia pulak, tak selesa dengan sunglass bulat ni..aihhh lepas dengar chibby cakap macam tu, tak pelah...kang nanti ade pulak dia tak nak jalan pimpin tangan ngan along dia ni pulak ;p

















    5 comments:

    Lyn Yusoff said...

    owh sofia masih adik lagi sekolah rendah yer.. ingat sume dah besar2

    Isteri kepada Suami said...

    Lyn Yusoff : hehe xdela..adik2 sofia yg tgh belajar ada 3org lg termsuklah yg kecik ni msh sek rendah..hehe

    Mummydearie said...

    Oh, dah pandai demand adik Sofia ya! Yalahkan Sofia, takkan mampu kita nak kepet adik/anak selama kita nakkan. Mereka pun nak merasa bebas macam kita dulu-dulu juga!

    Isteri kepada Suami said...

    Mummydearie: haha mmg pun...siap blh tegur akk die pakai tu ini...haha tuh la kenyataannya..1 day diorg nk bebas..haha sebelum tibanya 1 day tu..kite pulun kepet diorg hahaha

    Puan Kutu said...

    bruntung la chibby ada kakak sekepala lagi,mitak apa pun dpt..