Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Chibby Congratulation ~ Chukahe

  • Friday, November 15, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~~

    Huhu rasa nak je balik Muar minggu ni..tapi...tak boleh..esok sofia ada class..tak boleh skip..tinggal sikit je lagi..huhu harus bertahan..

    Sebab sofia naaaak sangat balik sebab nak jumpa Chibby...nak peluk chibby...arghhh sabar sofia!!



    Chibby....adik bongsu sofia..

    Budak yang manja dengan family..tapi depan orang lain, dia tak delah nak tunjuk manja dia..yang ditunjukkannya action si hero yang gagah perkasa..haha..

    Susah nak express apa yang dia rasa..kadang-kadang dia nak cakap tapi takut akan sakit kan hati orang di sekelilingnya...



    Sikit sebanyak perangai chibby ni ada tempias perangai syuk..sebab tu dulu, time syuk ada...kalau sofia merajuk ke marah...syuk dengan chibby akan berpakat nak pujuk sofia..memang akna tergelak la penyudahnya kan..sebab tu kalau dating tu, memang 90% nya si chibby ni memang akan sentiasa mengekor kitorang hehe



    Dan sekarang..dia dah mula membesar..tahun depan dia akan ke sekolah menengah..huhu *sangat tak best dah sofia rasa..yelah..budak lelaki bila dah mula membesar kan..sure dah tak sama dengan masa dia kecik-kecik..huhu*

    Tapi, yelah...tu lah realitinya...dia akan tetap membesar..tu memang lumrah yang sofia harus terima kan..

    Huhu sejak dua menjak ni..sofia asyik terbayang-bayang je masa die kecik..masa dia mula nak belajar jalan..tapi sekarang...dia dah besaaaarrrr :(



    Dan semalam...memang semua sedia maklum..result UPSR dh keluar..

    Chibby ni..habis 1 rumah berdebar-debar tunggu result dia...sofia yang kat sini nih..masuk meeting pun hati sofia kat rumah je...memang hati tuh tak tenang heh...sofia memang tak dapat nak fokus 100% pun dalam meeting...



    Dan akhirnya, rasa berdebar tuh stop dan diganti dengan rasa bersyukur yang teramat sangat..alhamdulillah...chibby dapat 5A...

    Kitorang 1 family memang sangat happy dengan dia sebab chibby dapat patahkan tradisi adik-beradik sofia..selama ni, dari sofia sampai lah ke adik sofia yang second last tuh memang semuanya 4A 1B je...tapi chibby nih juga yang dapat patahkan tradisi ni...kalau tak dulu sofia dah siap rasa macam kitorang ni macam kena sumpah je semua dapat 4A...hehehe

    So, lepas ni...for sure dia akan tuntut segala janji...haha kami harus standby...

    Cuma, antara apa yang dia minta daripada sofia, adalah sesuatu yang parents sofia saaaaaangaaat tak kasi...abah ibu selalu cakap kat sofia, "kalau awak sayangkan adik awak..jangan kasi....."

    Tapi....sofia terikat dengan janji kat chibby tuh...

    Huhu nih bukan chibby yang kena pujuk abah ibu nanti nih...sofia jugak lah jawabnya...

    Tahniah chibby!!! TQ so much atas result tu...






























    3 comments:

    Lyn Yusoff said...

    congratulations to him
    moga terus cemerlang yer chibby

    Mummydearie said...

    Congrats buat Chibby! Apa tu hadiah impian dia ni Sofia? Jangan-jangan nak XBox ke?

    Isteri kepada Suami said...

    Lyn Yusoff: tq kak lyn..tuh la..sofia arap die tak leka utk akn dtg plak..

    Mummydearie: tq kak..hehehe ape lagi budak gamers ni..aihhh skg sofia dlm fasa nk slow talk ngan parents sofia..huhu