Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Matahari Besar

  • Tuesday, October 29, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~

    Fuhh sofia rasa lama sofia tak buat review drama ke movie ek..haha jarang tengok pun ye..kalau dulu even hari kerja pun sofia blh layan tengok cerita-certita  nih..tapi sekarang layan cerita-cerita nih time weekend je..haha..tuh yang jadi makin malas sofia nak kuar rumah kalau tak ada urusan yang betul-betul penting..

    So, baru-baru ni sofia baru abis layan drama The Masters Sun..ada yang layan juga ke cerita nih?

    Jalan cerita yang menarik..hero and heroin drama ni kire boleh dikategorikan hero heroin lama..yelah sekarang ni kebanyakan drama diorang suka guna idol..penyanyi-penyanyi yang handsome2 cantik2..bagi sofia tak kisahlah sape pun yang berlakon..lama ke baru ke..janji jalan ceritanya menarik..hehehe

    Cerita pasal yang heroin ni ada sixth sense..boleh communicate dengan makhluk halus..dia selalu tolong roh-roh yang ada masalah dengan manusia-manusia yang masih hidup..lawak pun ada citer nih..tapi bila hantu tu suka main terjah keluar jadi terkejut juga lah..tapi cerita buat sofia boleh layan cerita hantu even tengah-tengah malam hahaha..



    Yang si hero pulak orang kaya..ada shopping complex mewah..family background pun orang kaya..tapi dia ada satu fobia..kisah zaman silam dia buat dia susah nak percaya pada perempuan..dan buatkan dia susah nak membaca..bukan dia rabun..tapi huruf-huruf yang dia tengok macam jadi makin kembang and lama-lama terus hilang...

    Zaman sekolah dulu die kena culik..lepas tu die kena paksa membaca dengan keadaan diacu pistol kat kepala tuh yang lepas tu susah die nak membaca..tapi still boleh berjaya sebab mempunyai daya ingatan yang sangat kuat..dan PA dia akan bacakan semua dokumen pada dia..kat situ sofia nampak yang even susah mana pun yang kita hadapi, pasti ada cara nak selesaikan...

    Si heroin punya sixth sense dengan fobia si hero yang susah nak percaya perempuan..tapi akhirnya buatkan dedua nih boleh jatuh cinta..

    Act sofia suka si hero ni dari drama Ghost atau Phantom..haaaa drama tu memang superb best..cerita pasalajenayah dunia IT..memang sangat menakjubkan..

    Ohh haaa gelaran si heroin ni dalam cerita ni Big Taeyang..Taeyang tu maksudnya matahari..sebab tu sofia letak tajuk matahari besar..hehehe


























    5 comments:

    Mummydearie said...

    Kita geng Sofia. Akak tengok kat Astro 393 aje tak download pun. Memang suka giler drama ni. Akak tak suka pulak tengok cerita korea yang idol2 tu berlakon. Tengok kaki pun cam pembaris budak sekolah. Alahai... Hari ni last episode, akak suspens aje tunggu sebab tak mahu dengar ending drp my nephew.

    Lepas ni kena concentrate ngan The strange housekeeper. I love the heroin very much..teringat lak zaman winter sonata!

    zarena heeney said...

    k.ena layan citer nie mmg best
    part hujung2 sedih laks huhuhuhu

    Isteri kepada Suami said...

    Mummydearie: haha kak, tgk secret love..tu pn sedap..aishh skg ni tgh berderet drama best..haha sofia xpasang astro tu yg download haha..lgpun flexible ikt jadual sofia bile free nk tgk hehe

    zarena heeney: a'aa ade la sedih sikit..tp kalo akk tgk citer who are you..lg sedih..haha tgk la who are you kak

    Lyn Yusoff said...

    haaa dah lama tak baca entry review citer korea kat blog sofia ni..
    mmg boleh gang dgn my niece, suka sgt suka korea. Dah further study tak dpt lah tgk. Skrg ni tgh semester break sure korea lah yg di tengoknya..

    Isteri kepada Suami said...

    Lyn Yusoff: haha tuh la..sekarang tak terlalu hardcore tgk..kne tgu weekend baru free nk tgk..

    hehehe bile sem break mmg free time utk puaskan hati tonton citer tuh hahaha lg la kalo lps exam..mcm lpskan perasaan