Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Fear

  • Tuesday, October 8, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~~

    Pagi tadi sementara bersiap nak pegi office, sofia dengar Era..haha Era nih sofia memang layan time ari bekerja je pepagi..sebab Johara tuh..waktu lain sofia kureng sikit la..driving pun on CD..jarangggg sangat sofia dengar radio melainkan pepagi nak pegi keje..satu hal nak dengar news pepagi..kalo tak, memang dah macam katak bawah tempurung la jawabnya..bila dah keje nih..memang tak sempat pun nak ngadap paper baik secara fizikal newspaper atau pun paper online..

    So, pagi tadi, citer diorang pasal nak overcome fear...haaa bile cakap pasal fear nih, sofia memang tengah on class untuk overcome fear..setakat last week baru 2X sofia pegi class..dan alhamdulillah, so far sofia dah tak takut dah haha..

    Sofia sangat takut untuk benamkan kepala dalam air..boleh masuk dalam swimming pool tuh..tapi takut sangat nak benamkan kepala..takut lemas dan terkapai-kapai..pastu mula lah kepala merawang teringat citer-citer orang kelemasan..pastu terbayang pulak video yang orang kena tsunami...haha over kan..tapi memang tuh la realitinya..

    So, first class, memang coach ajar untuk overcome fear..so sekarang macam dah ok la..tinggal nak belajar berenang je...hehe..act sofia terbaca pasal swimming ni bagus untuk kepala kita..terutama bila dah asyik stress je..sofia dah tahap tak tahu macam mana nak control..tapi sofia rasa macam tak stress..tapi bila muntah-muntah pening kepala, pegi check doctor..doctor cakap sofia terlampau stress..haaa mana tak sofia lagi stress..sofia rasa macam tak tapi sebenarnya badan sofia tak boleh nak tampung...

    Lepas tu, bila terbaca yang swimming boleh bantu..sofia pun decide untuk joined swimming class..sebab swimming bantu kita imbangkan minda..haaa baguslah tuh..

    Huhu..sekarang dah macam-macam cara sofia buat untuk control stress nih...sofia takut darah sofia naik lagi..tuh yang sofia tak nak..sofia tak nak mula makan ubat darah tinggi..nanti tak boleh stop..dah lah banyak pulak tuh ubatnya...

    So, korang boleh lah try untuk joined swimming class..yang ada fobia air tu boleh overcome fear..pastu boleh jadi salah satu cara untuk kita release stress..hehehe





















    2 comments:

    Mummydearie said...

    Akak pun sangat takut dengan air yang banyak. Kalau mandi bawah shower pun rasa macam nak suffocated aje. Apalagi kalau masuk dalam air. Akak pun mmg ada wild imagination yang gila2 sikit. Selalu aje fikir yg bukan2. Darah tinggi ni Sofia, akak pun kena kerana stress juga. Padahal rasa-rasanya takdalah stress manapun kerjanya!

    kacang buncis said...

    salam..
    moga sofia sentiasa ceria dan bahagia selalu amin