Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Anak Stress Sebab Mak Tak Terima Jantina Asalnya

  • Thursday, October 31, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~~

    Hahaha tajuk entry agak terlampau ekk..tapi memang pun ni lah isi ceritanya...

    Lama sungguh sofia tak melayan movie..memang lama..dan malam tadi, baru sofia berkesempatan nak pegi..citer yang sofia rasa ramai dah layan..tapi sofia baru nak layan..nasib baik masih ada tayang lagi..kalau tak terpaksa tunggu DVD jelah...tapi citer macam Insidious ni sofia rasa tak syokk arr kan hahaha...

    Yesss citer yang sofia layan adalah Insidious Chapter 2..mula-mula tuh tak delah nak layan terus masa citer baru tayang sebab sofia takut jadi macam Conjuring..Conjuring tu niat di hati ni memang nak tengokkkk sangat masa mula-mula tayang..tapi, sebab waktu Conjuring tayang sofia adalah super duper busy keje memang tak berkesempatan langsung..dah tu bile baca orang review semua kata tak seram...terus lupakan jelah niat nak tengok..

    Tapi, sofia dah tengok Conjuring tuh sebab adik sofia beli DVD..haha serious tak seram ok..seram lagi citer Emily Rose dulu tuh...



    Haaaa yang Insidious nih memang best dari Conjuring..jalan citer die biaselah pasal rasuk hantu nih..adalah yang tak masuk akalnya..tapi memang terkejut-terkejut lah citer ni..dengan sound effect nya yang memang syokk lah kan tengok kat wayang hahaha..

    Makin hujung citer ni ada lah mengarut sikit..sofia rasa kalau citer ni jadi siri ke drama panjang...haaaa ada potensi mengarut banyak jalan citer die..hahaha

    Tapi..apa yang menarik citer ni yang buat sofia nak tengok juga sampai habis ialah kisah si roh jahat ni..tak penah le sofia tengok mat saleh yang paksa anak dia tu bertukar jantina..haaa cite ni lah sofia rasa 1st untuk sofia tahu yang bab2 tukar jantina nih



    Kesian weyh kalo dah dari kecik kena dera paksa bagai suh tukar jantina..siap kene pukul lagi budak nih bila dia nak cakap jantina sebenar die..bagi sofia tuh adalah penderaan yang sangat kejam..dan kesannya budak tu sampai dah tua pun jadi tekanan perasaan sampai dah mati pun roh dia masih ada tekanan perasaan tuh eah...ha kat situ ada merepek lah kan..haha

    Agaknya nak menunjukan betapa dalamnya tekanan perasaan yang di alami budak tu sampai dah mati pun roh dia masih ada stress kena dera tuh...

    Sofia kesian sangat kat budak tuh..tapi sofia rasa, tang yang parents tak boleh terima jantina anak tuh, sofia rasa ada je sebenarnya, cuma maybe tak lah banyak..sebab sofia macam penah dengar citer macam tuh..tapi maybe penghujungnya parents die dah boleh terima anaknya tuh..

    So, overall citer nih bagi sofia ok..sofia letak 8/10 lah...layanlah..kirenya bile tengok ni sofia tak dela menggelisah tak sabar nak kuar dari wayang..























    5 comments:

    kacang buncis said...

    rasa mcm best...hehe nk tgk la

    Isteri kepada Suami said...

    kacang buncis: mmg best pun..trylah tgk :)

    Mummydearie said...

    Geram sebab lama tak dapat menjengah panggung sebab ada anak kecil. Nak tengok kat rumah cik abang tu lambat sungguh tindakannya. Kena duduk kumpul2 lepas siap kerja rumah baru leh tengok. Akak memang minatlah horror movie. Insidious 1 and 2, Conjuring semua akak tak tengok pun lagi. Nantilah nak buat marathon tengok horror movie kat rumah sampai subuh!

    Isteri kepada Suami said...

    Mummydearie: haaa citer insidious nih mmg patut layan.. best gileeee

    Farid NZ said...

    conjuring lagi takut... tapi bnyk suspens laa...