Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Untunglah Student Sekarang!

  • Tuesday, September 3, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~~

    Ohhh sofia super lah busy sekarang nih...aigooo..sabar sofia..sabar...kite work hard, nanti tak lama lagi play hard...so bertahan sehabis boleh untuk ber'enjoy' nanti heh...

    Haha this week..#project2013 sofia akan bermula...yeayyyy~~

    Tang tu nanti kita detail kan kemudian bila tiba masanya eah...

    Weekend sofia agak pack..sebab Azira register kat uni..haha budak nih kan memang ikut jejak sofia tempat dia study...dari study matriculation yang sama..block asrama kat matriculation pun sama..haha..nih sambung degree pun uni yang sama...nasib lah kan...

    Tapi kami berbeza course...dia amik degree...sofia database..die minat bab-bab IT juga tapi tak on details sebab die cakap tengok keje along macam susah je..asyik nak kena pikir... -.-

    Budak sekarang kan...semuanya nak yang mudah je fikir die -.-

    Sukati lah..



    Time sofia dulu kat Utem, kampus induk pun belum berfungsi..nih hampir majority dah berfungsi..asrama diorang pun best...konsep asrama diorang masih remain sama time sofia dulu..diorang punya konsep duduk ala-ala apartment..haaa memang best...dapat pulak housemate yang kaki masak...wahhh syokkk...time tuh dah rasa macam ala-ala kerja pulak hahaha

    Cuma zaman sofia dulu katil double decker..pastu bangunan pun sewa bangunan luar...sekarang tak...tak ada lagi katil double decker..satu bilik dua orang..dulu ada yang 3 orang..satu rumah ada 3 bilik..bilik air ada 2..azira dapat main room..so bilik air die dalam bilik...senang lah juga tak payah nak berebut bilik air..nak-nak time orientasi nih kan...haaa semua orang jadual sama..memang bertahan kne bangun awal beratur nk guna toilet...




    Hall dia besar..siap ada balkoni..siap ada tempat untuk letak machine basuh...oihh gigih betul siapa yang nak bawa washing machine tuh..tapi sofia tak taulah pihak pengurusan asrama benarkan ke tak haha

    Memang puas hati sangat!!! bile tengok environment diorang ni  rasa macam nak sambung study balik kat sini...aihhhh...kena simpan harapan..buat masa ni selagi tak live sistem baru nih..belum boleh nak apply..huhu...sofia tak berani nak ambil risiko nak-nak dengan penyakit 'M' sofia nih kan...memang risiko tu jadi highest heh...

    Untung sesangat budak sekarang eahhh...segalanya sangat selesa...nih kalau tak boleh dapat first class degree memang nak kena ketuk!!! haha






















    5 comments:

    Lyn Yusoff said...

    tu yg tak fhm ade sesetengah pelajar dah dpt kemudahan pun malas belajar..
    kesian mak bapak

    Isteri kepada Suami said...

    kak lyn: mmg pun!! nk ketuk berjuta kali kalo yg pesen menyusahkan org nih

    Nia said...

    Salam ziarah...wah, hostel dia ke tu? wah!! lain benar dgn time saya belajar dulu..

    Mummydearie said...

    Budak2 skrg mmg beruntung. Semua tersedia. Kalau malas juga, bukan ketuk aje, mmg nak kena pelangkung ler tu!

    Liza Razak said...

    waaa..bestnya..bila tengok rasa mcm nak sambung belajar balik je..hehe