Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Raya 2013 ver 1

  • Thursday, August 15, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera






    Annyeonghaseyo~~

    Hahaha dah seminggu syawal baru sekarang sofia upload pasal raya ek..lagipun sofia tak sempat nak copy picture dari camera tuh..nih mana yang ada dalam hp jela yer..al maklum lah..kite cuti tak banyak..jadi cuti yang ada memang sofia betul-betul spent untuk family..

    Sampai hari terakhir cuti tuh pun sofia masih lagi attend umah pakcik makcik sofia..nih pun ada sorang pakcik je lagi yang sofia tak pegi beraya lagi..tuh area muar je ea..tak masuk yang di luar kawasan muar..tuh lagi lah mmg makan masa untuk ke luar kawasan..

    Kisah raya tahun ni, tema family yang sepatutnya merah merun tapi, di sebabkan tragedi baju melayu lelaki yang tak siap di jahit..gara-gara tukang jahit bersalin di waktu puasa..ape boleh buat...tersasar lah sikit tema tahun ni..kirenya, yang lelaki baju color purple..yang perempuan semua tak de hal..maintain dengan color merun..

    Mula-mula tuh macam nampak janggal..tapi bila dah lama-lama rasa ok pulak lelaki perempuan lain-lain..haha bila amik picture nampak macam color block...


    Gambar sofia satu family, nantilah sofia tunjuk ye..raya pertama macam biasa beraya side abah...nih Iqa dengan cousins sebelah abah..yang tengah-tengah tuh anak poksu..baru form 3 tapi tinggi nye ya ampun...korang ni budak-budak sekarang memang tinggi-tinggi melangit ea?

    Yang baju biru tu anak makcik sofia..haha sofia suka tengok trend baju raya family diorang..mmg up-to-date hahaha

    Bab-bab fesyen nih, memang sofia suka tengok....tuh yang benda pertama selalu mata sofia akan tangkap bila tengok sesuatu..haha



    Sepanjang 1st day raya nih pun..dari pagi sampai ke malam..satu rumah ke satu rumah..sofia memang lepak ngan budak-budak je..seronok layan budak nih..gelagat diorang...haha time diorang mood ok lah..kalo dah mood diorang swing, sofia lari dulu..kang nangis..tak reti sofia nak pujuk haha

    Time diorang mood ok..haaaa baru sofia berani duduk dekat ngan diorang...


    Yang kecik-kecik nih, majoritynya anak-anak cousin sofia..wahhh sekali sekala berjumpa kan budak-budak ni..memang ligat...bukan diorang kisah umah sape..lari sane sini..gembira je muka diorang nih...

    Dapat pegi rumah yang masih ada papan..lagi budak-budak ni excited lari-lari sebab ada bunyi-bunyi...hahaha..budak-budak alaf baru nih kannn..


    Mana yang dah besar, dah sekolah tuh tak lah nak lari-lari sangat..diorang buat story telling kat adik-adik sofia..hahaha dengar diorang bercerita memang seronok...adik sofia cakap, memang details diorang cerita sampai ke dialog cartoon tuh pun diorang ulang balik..

    Time budak-budak nih buat story telling..sofia pegi kat cousin sofia yang lain, godek-godek kamera diorang..haha memang dah lama ade niat nak capai kamera tuh..tapi sofia pikir-pikir membazir sangat sebab dslr tuh elok sangat..cuma nak antar service cermin die dah calar balar...lagipun hp punya kamera pun not so bad lah..cuma note II tak boleh tambah kanta (lupa nama specific nya) yang macam untuk fish eye tuh...serious lupa heh nama apa bende alah yg untuk extra tuh..


























    3 comments:

    Lyn Yusoff said...

    budak2 jer yg meriah..
    kita2 ni biasa2 jer..

    Liza Razak said...

    saya pun dah jarang guna dslr..raya ni snap pakai hp dan tab je..lagi senang..hehe..anyway..selamat hari raya, maaf zahir & batin :)

    Mummydearie said...

    memang seronok tengok gelagat budak2 ni, happy aje memanjang.