Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

I Hear Your Voice

  • Tuesday, August 13, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , ,
  • Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera..






    Annyeonghaseyo~~

    Sekejap je dah masuk hari selasa..raya ke 5..ari kedua bekerja selepas cuti raya..hihi

    Untuk sofia, suasana raya tuh memang dah abis lah kan..bila dah mula keje nih..dah tak ade nak pikir pasal raya dah pun..tapi kepala sofia dah pikir pasal lain..hehe our big project untuk this year hehehe...excited ok!

    Gara-gara malam tadi sofia tak boleh nak tido, batuk kung kang kung kang non-stop..sofia layan drama I Hear Your Voice..jalan cerita dari sebuah novel..sure lah menarik ceritanya...nasib baiklah novel tuh tak ada jual kat malaysia..kalau tak mau juga terpengaruh pegi carik novel tuh...

    Bila ada kelebihan yang boleh dengar suara hati orang sekeliling kita nih memang lah satu bonus kan...untungnya kita lebih tahu character sebenar orang tersebut...tapi, apabila ianya melibatkan sesuatu jenayah yang besar...kelebihan yang ada tuh tak boleh dijadikan bukti..dan paling tak seronok apabila, dihukum mengikut hukum dunia..yang mangsa tuh pulak di tuduh bersalah...

    Sedihnya bila jadi macam tuh..betul! semuanya kita perlukan bukti yang sahih..tapi kadang-kadang bukti-bukti tersebut tak dapat nak bantu si mangsa..dan lebih menyayat hati bila yang sepatutnya bersalah nih memutar belitkan environment, orang sekeliling..sure majority bukti yang ada akan berpihak pada dia..betul tak?

    Dan kita pulak, lebih percayakan mata yang melihat kan...dan sebab tu agaknya ada kata pujangga..manusia tak layak menghukum..sifat kita terbatas..kita tak tahu apa sebenarnya yang terjadi secara 360 darjah..

    Sofia selalu rasa tak puas hati..kenapa diorang buat sofia macam ni..apa yang diorang nak sebenarnya..kenapa tu..kenapa ni...sofia tak usik diorang..kenapa diorang usik sofia..kenapa mesti sofia...
    Sofia try remind diri sofia sendiri..setiap kali sofia mula rasa tak puas hati pasal sesuatu... "kita tak tahu keadaan sebenar kenapa benda tuh boleh jadi..serahkan kepada Allah swt..Dia lebih mengetahui..."



    Ya Allah...hanya kepada Mu ku serahkan diri ini..hanya Engkang yang Maha Mengetahui segalanya..lindungilah aku dan keluargaku dari segala kejahatan dan malapetaka.. 



























    0 comments: