Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Bergolek Golek

  • Thursday, August 22, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~

    Raya pertama macam biasa lauk raya lah kan, rendang, kuah lodeh, ayam daging sana sini...

    Pastu raya kedua belah malam pulak family side abah datang...memang menu wajib kami setiap tahun ada kambing..sebab family kitorang ni memang suka kambing..yang kecik-kecik semua pun preferred kambing dari ayam..

    Cuma tahun ni beza sikit..abah tak nak kambing yang masak kari ke apa...kali ni abah nak kambing golek..aku lagi suka..dah la skg ni aku kena kurangkan amik daging..lagi la kambing..lagi cepat sakit kepala ni berdesup..

    Tapi...alhamdulillah...sepanjang raya nih, even makan daging..tak ada sakit kepala melampau..kirenye tak adalah sakit kepala yang darah naik...haha tak tau lah mmg nasib tak kena time tu atau sofia tak amik melampau banding selalu sebab setiap kali tengok daging je sofia remind diri sofia sakit kepala yang penah sofia kena bila darah naik tuh...ohhhh serious tak sanggup nak rasa lagi sakit kepala tuh..

    Haaa nih makan kambing pun alhamdulillah...sofia tak sakit kepala...makan tu makan, tapi jaga kuantiti jangan sampai melampau..haha













    5 comments:

    zarena heeney said...

    wow kambing golek tu...

    eVa said...

    wahh besarnya..kambing mmg fav sy.. suka makan tp xboleh makan byk.. boleh penin pulak huhu

    Zie Madini said...

    Wow! So far belum pnah lg makan kambeng golek

    Mummydearie said...

    Akak memang tak makan kambing. Kalau termakan dan tak tahu, ok aje. Tapi kalau termakan dan tahu tetiba itu daging kambing, memang berpinar biji mata. Tak tahu kenapa jadi gitu :)

    Mummydearie said...

    Akak memang tak makan kambing. Kalau termakan dan tak tahu, ok aje. Tapi kalau termakan dan tahu tetiba itu daging kambing, memang berpinar biji mata. Tak tahu kenapa jadi gitu :)