Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Indahnya Ikatan Cinta Mereka

  • Monday, July 29, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...





    Annyeonghaseyo....

    Happy monday..happy working ^_^ yeah..setill bekerja..sehingga minggu terakhir puasa heh...

    So arinih dah masuk 20 hari kita berpuasa..lebih kurang 9 hari je lagi akan syawal..kali nih, sofia tak de feel langsung dengar lagu raya..hurmm tahun lepas sofia tak hingat sofia layan ke tak lagu raya ek..memang banyak benda yang sofia lupa sekarang ni..

    Pagi tadi ade juga dengar lagu raya kat radio..rasa macam nak dengar..tapi bila dah dengar tuh, sofia rasa nak tukar channel lain..ntah..sofia terus pasang cd lagu-lagu bigbang..hahaha tuh juga yang buat sofia feel time driving...

    Pagi tadi siap bangun sahur awal..semata-mata dah set kat mind bangun awal nak makan sambil tengok tv show baru, "appa odiga"..haha super the comel ok budak-budak buat aktiviti luar dengan ayah diorang yang selama ni tak pernah close pun dengan anak die..show yang menarik sebab ianya bagi idea pada orang dewasa untuk lebih faham budak-budak..

    Hurmm, last week korang pun ada dengar pasal arwah Umi Kalthom kan...sebenarnya, sofia amat kagumi dia..kisah dia antara salah satu motivasi sofia untuk berdiri balik sewaktu syuk meninggal dulu..actually, sofia baca buku kisah-kisah orang pergi tanah suci..dan salah satu kisah adalah cerita arwah umi kalthom..

    Arwah suami dia pun dah meninggal..kat tanah suci pada tahun 1996 kalau tak silap..dan sehingga saat akhir arwah Umi Kalthom ni juga, dia masih berpegang pada cinta suaminya tu..sofia kagum sangat-sangat dengan keutuhan cinta diorang...

    Sofia berharap sangat sofia pun akan jadi macam arwah Umi Kalthom..sehingga saat akhir masih berpegang pada cinta suaminya...sofia nakkk sangaaaat macam tuh..



    Tapi, sofia tak tahu apa sebenarnya yang telah tertulis untuk sofia..tuh yang buat sofia takut..tapi, insya-allah, selagi sofia mampu, selagi Allah swt izinkan..sofia akan sentiasa berpegang pada cinta Mohd Syukri...

    Kalo korang nak tahu cerita arwah Umi yang berpegang pada cinta arwah suaminya, boleh klik sini
































    3 comments:

    zarena heeney said...

    kesibukkan membuatkan kita lupa apa yg ada disekeliling kita

    Lyn Yusoff said...

    mcm takde mood nak raya jugak..
    huhuhu

    Isteri kepada Suami said...

    kak zarena: betul..kadg2 date on sofia lupa..

    kak lyn: huhu sofia pn sama