Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Buka Puasa Si Perantauan

  • Friday, July 19, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Huaaa...jumaat dah..arinih dah 10 ari kite berpuasa kan...cepatnya lah ai masa yang berlalu nih..

    Sofia rasa cepatnya...kali ni sofia rasa super le cepat..mungkin sebab kepala nih asyik ingat pasal keje je...baru nih sedar bila tengok TL ramai cakap dah 1 per 3 ramadhan...

    So, setakat ni memang fully berbuka semuanya sendiri di rumah dengan adik sofia jela..belum lagi berkesempatan berbuka dengan family..hurmm entahlah dapat ke tidak buka puasa dengan family.. :(

    Bile berbuka sendiri di perantauan nih..haha..memang le ikut perut sendiri..satu jenis makanan je pun dah cukup..tu pun siap bahagi dua untuk sahur lagi..sofia tak suka makan kenyang-kenyang sangat sebab perut super la tak selesa sangat..

    Bersahur pulak tetap bersahur even makan biskut cicah air je..sofia tak boleh tak sahur..nak bangun tuh memang lah sangat liat..tapi fikir harus juga sebab takut perut tak tahan..

    Sofia kan, sofia rasa tak boleh lah sahur dengan nasi, sebab sofia rasa cepat sangat lapar...baru pagi tadi sofia try makan nasi..tuh pun sebab buka nasi kukus tak habis..buat lah sahur...lepas tu, pagi lagi ni sofia dah lapar balik..haha kalau makan biskut oat tu, dh membuang lepas tu, perut ni tak la lapar...

    Sofia nih risau je perut meragam kan...takut terkena balik sakit macam sebelum puasa tu..memang masak le..collapse abis..tak tahan sofia..

    Setakat 10 ari puasa ni pun, hanya weekend je sofia masak..haha malasnya lah ai nak keluar time2 weekend ni..baik masak je kat umah..tu lagi baik sebenarnya..tapi time keje tak sempat la nak masak..sofia balik dah pkul 6++ mana nak sempat...beli jelah..even jem melampau..parking jauh..terpakse lah...

    Huhu sofia rindunya nak buka puasa kat rumah dengan family :(














    3 comments:

    Lyn Yusoff said...

    mintak cuti awal..
    then boleh berbuka sama2 dgn family

    Isteri kepada Suami said...

    kak lyn: huhu xtau la kak dpt cuti ke tak.. :(

    zarena heeney said...

    betul ckp Lyn tu
    try minta cuti awal
    jd dpt spend masa dgn family