Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Terjawab Sudah

  • Monday, May 6, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~~

    Happy monday!! happy tak? haha sofia tak happy sebab harus keje okey...penaaattt! haha macam sofia pulak yang mengira undi..eah, ingat pegi undi tak penat..penat menunggu turn dengan cuaca terik..beratur bukan main dahsyat okey panjang nye!!

    Pasal tuh nanti lah sofia citer..malaaaaasssss nak citer, nanti geram melampau pulak..dah la keadaan terpaksa gile arinih keje hahaha...sofia ingat dapat cuti..sekali tak..so, pepagi pukul 5 dari johor...mengantuk!! malam tadi tak tido sangat sebab menunggu keputusan..



    Semalam pagi, sofia, syaza ngan haziq 1 tempat n salur yang sama..huh! senang sangat!! sebab sofia ngan syaza nih jangan harap leee nak tau sangat sekolah2 kat muar tuh kannnn....sofia ngan syaza follow haziq dari A sampai Z...haziq pun first time..tapi die punye preparation pasal undi mengundi nih bukan main semangat...sofia ngan syaza biasa2 je..janji tanggungjawab kita sebagai rakyat dah dilaksanakan...

    Tanggungjawab tuh!! besar tu bagi kami bile sebut tanggungjawab...

    Hazirah tuh belum cukup umur tapi die sesibuk nak ikut kepohci nak tengok suasana tempat mengundi tuh..




    Cuma abah dekat kampung dia..tak jauh mana pun..tapi still tak sama dengan pusat ngan kami anak-anaknya..ibu pulak, sekolah sebelah sekolah kitorang mengundi..senang la juga sekali pegi je..

    Even nama sebelah, tapi jalan kaki jauhhhhhh giler weyh!!! dah tu..kitorang kene tingkat 3..okey fine..boleh terima lagi...dah sampai tingkat 3...beratur panjang gile dah macam tawaf 1 floor dah...arghhh!!!

    Lepas tu nk gerak setapak ade dalam 5-10 minit tunggu!! arghh!!!

    Dengan tak ada sign mana bilik salur..yang queue dah bercampur2 jadinya...arghh!!

    Tang benda macam tu sofia memang tak berkenan sangat2...benda ni nampak macam preparation last minute taw..sedangkan lebih sebulan dah tau benda2 macam ni...tolonglah...pengurusan tempat mengundi ni..ambil iktibar dari tahun ni untuk tahun akan datang...post mortem harussss korang buat okey...jangan ulang kesilapan yang sama untuk tahun akan datang nanti...

    Bau dakwat ni bacin hokeyyy macam bau cuka + nila..haha ubat zaman kecik-kecik bila kena beguk...perghhh nangis bau die..nasib baik tangan kiri...kalau tak, memang tak selera nak makan...adik-adik sofia yang lain, even tak undi..diorang semua merasa dakwat ni..haha..balik je sofia serbu diorang, semua kena selet kan kat hidung memasing..hahaha....

    So, adat bertanding..ada menang ada kalah...yang penyokong tuh mohon faham konsep tuh lah ye...jangan nak over lagi..masa berkempen habis sudah...

    Bagi yang menang, tahniah...yang kalah, ambil pengajaran,post mortem diri sendiri, analisis cara keje memasing selama ni..rakyat ada mata melihat, ada telinga mendengar, ada otak analisis semuanya...bukan sewaktu dah dekat pilihanraya kami lihat..tapi sejak wakil kami mewakili kami, kami melihat cara anda bekerja...

    Selamata bekerja semua...peace yaw~~~



























    0 comments: