Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Story Behind A Piece Of Cake

  • Thursday, May 16, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera..






    Annyeonghaseyo~~

    Hujung weekdays sudah..bahagia mula terasa..haha..pastilah kan dah nak masuk weekend..act sofia ade perancangan flying weeknd ni tapi cuti sofia masih hold lagi ni..aigooo...janganlah tak lepas cuti ek..perancangan dah setahun ni..tapi kalo kata cuti tak lulus, sofia redha dan pasrah untuk kali ni..sebab masih  dalam kawasan malaysia lagi hehe..jangan yang akan datang nanti tu memang tak boleh tak lulus..huhu..

    So, tahun ni agak banyak pergerakan sofia tapi semuanya perancangan lebih setahun..tu yang sofia tak tau boleh pulak terkena dengan jadual yang tengah padat tahun ni..huhu

    Ohh ye..syaza ada buat cerita lawak ari Ahad aritu, die ajak sofia pegi Secret Recipe Ahad tu..dah pagi bangun lambat..petang jela sofia pegi..sofia pun terasa nak tengok wayang kan..ha pasal wayang tu..memang abis semua citer antu sofia ngan syaza layan..

    Lepas tu, die cakap kite makan dulu sebelum pegi GSC la..dah alang2 ke Secret Recipe ni sofia pun order lah cake..hi-fibre cake ok..berkerut muka syaza tengok sofia makan cake jenis macam tu..at least tekak sofia tak rasa manis sangat..tak boleh arr manis2 sangat sekarang ni,..tekak sofia cepat rasa kembang manis2...

    Dah sampai cake tu atas meja, syaza pun cakap, "Happy Birthday!" sofia terpinga-pinga..
    "Eah, birthday along bukan ari ni la"
    "Eah arini bukan 11hb ke?"
    "Bukannnlaaa..arinih 12hb"

    Syaza memang buat lawak kat tengah2 Secret Recipe tu..nasib baik kitorg berdua je ade..kalo ade adik2 sofia yang lain..sedap la awak kena nganjing syaza...

    Btw, apa pun thanx for the cake..thanx for remembering the date..cuma yang pasti syaza tak perasan yang birthday sofia aritu jatuh pada 1 Rejab..tarikh nikah sofia..



    Tekak ni memang dah lama rasa nak coffee..huhu dalam tengah tengok movie tu..kepala sofia berdenyut..aishhh sekarang ni memang kerap sakit kepala..bukan sebelah atau area mana2 kat kepala ni..tapi satu kepala rasa berdenyut...tak sedap betul nak layan movie dengan kepala macam ni..sofia try la juga tak nak dilayan sakit kepala ni...

    Lepas tu makan dasyat pulak sakit die..aihh tak boleh jadi ni..tak ada benda lain dalam kepala sofia melainkan coffee...terus sofia amik cuppocino..haha dah pening sangat sampai lupa nak letak gula..tapi pahit2 tu yang sedap..sofia suka..syaza la yang tak suka pahit sangat..haha

    Kirenye, tanpa di rancang..weekend sofia kali ni memang ade kejutan..padahal kalau boleh sofia tak nak celebrate pun..tak pela..segalanya telah pun ditentukan Allah swt..sofia harus hadapinya dengan tenang dan sabar kan...insya-allah..sofia yakin dengan apa yang Allah swt telah tetapkan..cuma sofia harus kuat hadapinya..

    Peace yaws~~~































    4 comments:

    Lyn Yusoff said...

    happy belated birthday :)

    Isteri kepada Suami said...

    lyn: tq kak :)

    zarena heeney said...

    happy belated birthday sofea
    semoga bahagia selalu
    amin

    bila nak pergi korea nie?

    Isteri kepada Suami said...

    zarena: hehe tq kak..insya allah lps raya nanti..hihi