Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Jadilah Orang Fikir 360darjah

  • Thursday, May 9, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera...





    Annyeonghaseyo~~

    Khamis sudah..minggu ni memang rasa berlalu dengan pantas..sofia agak kelam kabut setiap pagi sebab liat nak bangun pagi..8.20 baru nak gerak dari umah...huhu..nasib baik ngam je sampai office..

    So, rasanya majority tau apa yang jadi pada negara kita malam tadi kan...apa yang berlaku malam tadi buat sofia imbas balik keadaan sewaktu suami sofia accident..benda macam tu menyebabkan sofia tak dapat sampai awal hospital..lambat perbincangan dengan doctor..lambat sign document..semuanya sebab sofia lambat sampai..

    Keadaan macam tu memberi kesan kepada traffic kan...korang bayangkan waktu tu ada emergency? ambulance ke apa lambat sampai? penah tak korang pikir isu macam tu ek?

    Waktu sofia kena time tu sibuk pasal isu perhimpunan bersih..road block sepanjang jalan..jem sepanjang jalan...dari Pontian ke Muar tu, ambil masa lebih 3 jam korang tau tak? Boleh korang bayangkan apa yang sofia rasa tak?



    Mungkin orang suka pasal perhimpunan tu semua tak pernah alami apa yang sofia alami..memang susah nak bayangkan melainkan korang alami sendiri..

    Tu diri sofia sendiri alami situasi macam tu..macam mana kalau orang yang emergency nak bersalin? Korang tau kan benda tu pun melibatkan nyawa? ada tak fikir macam tu sebelum nak buat benda-benda macam ni? Sebab kan pemikiran korang yang tak 360darjah tu, korang boleh menyebabkan kematian nyawa orang..boleh bayangkan tak benda macam ni??

    Toloongla..kita jadi manusia bukan fikir diri kita je..tengoklah akibat setiap tindakan kita?

    Sebab tu sofia benci gile orang yang suka cari pasal..buat isu macam ni..kalau dah korang rasa betul..buat ikut undang-undang..ikut procedure yang ada..bukan lawan undang-undang..ingat korang boleh menang ke bila lawan undang-undang..kalau rasa undang-undang pulak tak betul..belajar la jadi peguam..tak pun pegi telaah buku undang-undang supaya korang tak salah langkah...ingat orang suka ke bila buat benda-benda macam ni? 

    Tolongla...negara kita ada undang-undang..sofia sedih betul tengok orang-orang yang terlibat benda-benda macam tu...

    Kalau masih lagi ada yang fikir benda-benda macam tu betul, one day korang akan rasa apa yang orang lain rasa alami keadaan macam ni time emergency..macam mana deritanya keadaan waktu tu..






































    2 comments:

    Lyn Yusoff said...

    lain org lain ragam..
    gitu lah...

    MrS. F!zA said...

    mcm2 hal sekarang kn..manusia ikut nafsu bertindak di luar kawalan..