Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Cooked With Love

  • Tuesday, May 7, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~~

    Yang dalam bekas biru tu ddbouki...yang depan sekali ayam yang di rebus dan dimasak dengan sos tiram..lepas tu keliling makanan ni sebenarnya ada pelbagai jenis sayuran..

    ddbouki nih sebenarnya gunakan rice..so still memang kenyang la..beras tu di potong macam ala-ala fish cake..kenyal-kenyal sebab die guna beras pulut...sofia memang suka..hahaha...

    So, weekend lepas sofia ngan syaza masak la untuk family sofia..tapiiiii lepas tu sos ddbouki ni di modify oleh azirah...di tambah pedas dan die seimbangkan masam sos asalnya..azira tu tekak die payah sikit nak masuk makanan luar malaysia nih...eah act, family sofia yang suka try makanan yang tanpa syarat ni, sofia, syaza ngan abah..yang lain memang payah...

    Hahaha abah paling excited bila kitorang balik bawa pelbagai makanan korea..tuh sofia rasa kalo kimchi cam susah sikit nak bagi abah try sebab kimchi kan masam..hahaha...so far kimchi syaza pun tak boleh nak masuk..sofia pulak alhamdulillah...hahaha..ada sekali tu, ibu datang putrajaya mengejut, die buat spot check peti ais...abis die buang satu balang kimchi sofia buat..haaa memang kalo family sofia datang, sofia akan buat cleansing makanan kat dapur..sebab abah ibu sure masuk dapur spor check dulu...

    Abah akan check makanan yang pesen segera-segera ni..ibu pulak check rutin pemakanan sofia dengan barang dalam peti ais..tuh yang kalo ada yang terlepas barang yang diorang jumpa..perghhh sebulan tak abis cerita lagi tuh...hahahaha...

    Tapi cara masak dan pemakanan korea ni memang sofia suka..sebab cara die masak memang cara yang sihat...kurang oil..kurang garam..

    Apa pun masakan, yang penting masak dengan seikhlas hati dan penuh kasih sayang, bak kata azira...















    0 comments: