Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Terkejut & Penat

  • Monday, April 22, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera..






    Hola~~ Annyeonghaseyo~~ 

    Hows your weekend? sofia punye..ohhh memang berehat dan disuruh berehat dari mental sampai fizikal..haha..

    Last week sofia ada post pasal tak sedap badan..tapi sofia igt kan sekadar pening kepala biasa migrain lah kot..gagahkan jugak lah pepagi bangun pegi keje..ade lab and beberapa hal keje kan..ingatkan benda-benda tuh semua kuatlah juga badan ni nak bangun..even ade 2 ari sofia datang lambat beberapa minit sebab tak larat sangat..

    So, last sekali jumaat lepas..tetiba ada announce ada buat checkup..hurmm sofia pun pergi lah kan..hurmm banyak benda kantoi..first, bila bahagian psikologi tuh check, sofia punya tahap stress yang melampau..36 kot..haha skala die sampai bape belas je tuh pun dah masuk bahagian stress teruk..ape tah lagi sofia 30++

    Kesan dari tuh sofia kena azeitis dan akhirnya kemurungan...hurmm, well tang kemurungan tuh memang sofia sedia maklum lagi dari dua tahun lepas..sejak suami sofia meninggal lagi..doctor dah cakap..sofia usaha..bukan tak usaha untuk happy..tapi orang yang check tuh cakap sofia lebih kepada memberontak dalam diri sofia sendiri..sofia senyum dan ketawa bukan dari hati..luar nampak sofia ketawa huha huha segala..tapi dalam diri sofia tak...

    Dan sofia dikatakan jenis simpan..tak luahkan..dia suruh sofia cari someone untuk luahkan segala yang terbuku tuh....hurmmm susah tuh..sangat susah...sofia bukan jenis yang senang nak luahkan sesuatu..hanya dengan suami sofia je sofia senang luah n berbincang...even family sofia sendiri..sofia bukan jenis nak luahkan...ianya tak mudah macam orang cakap...

    Lepas dengar lama gile keterangan bahagian psikologi tuh..sofia check darah pulak...hah! amik...sofia kena high blood pressure..haha

    Bacaan atas 113..ingatkan dah ok lah tuh..pastu orang tu cakap, yang bawah yang tinggi 115..ini dah masuk dalam kategori hypertension..wahhh..selama ni sofia ingat sofia jenis low blood pressure..hihi..patutlah berdenyut bukan main kepala nih beberapa hari tu..sofia disuruh buat rawatan lanjut dengan doctor..

    Lepas keje jumaat tu, sofia makin tak larat..kepala makin berdenyut..syaza bawa pegi klinik..dekat klinik tuh check segala..sofia punye suhu pun tinggi rupenye..mungkin juga tu yg buat blood pressure sofia naik sangat kot..lepas tu doctor check mata pulak..haih..kat situ pulak sangkut..di suruh jumpa pakar mata nanti..

    Dan end up sofia dapat segala ubat kat dalam picture..so dalam minggu ni, tahap blood pressure sofia masih dalam pantauan..huhu..sofia tak nak guna ubat high blood pressure tuh....so doctor suruh jaga stress n makan..tapi die kata sofia lebih kepada stress tu kena control..

    Sofia rasa penat dahh..macam-macam kan kena jaga...






























    6 comments:

    Nurul Ain Zulkarnaind said...

    take care ye

    Isteri kepada Suami said...

    nurul ain: tq :)

    Lyn Yusoff said...

    jgn tension2 sgt dik..
    take care tau

    Isteri kepada Suami said...

    lyn: insya-allah kak.. tq :)

    zarena heeney said...

    takper jom kita layan gwiyomi mesti tak stress lg pas nie

    Isteri kepada Suami said...

    zarena: hihi..no prob..layan semua mv bigbang lg best kak