Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

My First Time Meet Them

  • Monday, April 29, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera..






    Annyeonghaseyo~~

    Hows your lovely weekend? Ohh memang pastinya indah weekend sofia..dating..erkk dah tua-tua ni guna ayat dating memang tak best la..actually, bukan dating couple okey...its a group..dalam 7 orang..ramai kannn...sofia cakap dating sebab memang kitorang set date untuk spent time sesama...

    So, sabtu aritu sofia dengan syaza ke rumah office mate die..anddddd office mate yang die nak kenalkan kat sofia ni from korea!! huaaaa~~ ape lagi..semangat abis sofia..super excited okey...haha..

    Lagi la bile hari-hari setiap kali syaza balik kerja, sure ade je cerita pasal budak-budak korea..tu lagi membuat sofia super excited nak jumpa diorang..hihi...

    Tapi, sebelum jumpa diorang, kitorang bagitau ibu dulu nak keluar dating tuh semua..dan ibu menjawab, "Jangan over sangat..biasa-biasa je" hahaha..ibu tau sofia sangat addicted dengan korea ni, memang sofia dah boleh jangka ayat tu yang keluar daripada ibu..haha

    Ibu, dont worry...i know my status..they all just friends..melaaaainkaannnn yang datang tu G-Dragon..haaaa tuh sofia sendiri tak dapat nak jamin ape-ape..hahaha ;p just kidding



    Nih diorang...semuanya purely from souht korea...ohh ade sorang lagi tukang amik gambar kitorang..haha

    Sofia bertolak dalam pukul 11..nasib baik jalan tak jem..banyak kereta la..tapi tak jem teruk..ade juga berhenti-berhenti...majority diorang ni sebaya sofia..kecuali lelaki yang baju biru tu, oppa..setahun lebih tua daripada sofia..dan yang perempuan seluar panjang tu, sebaya haziq..lahir tahun 1990..kire syaza ni geng ngan orang-orang tua la juga..hahaha...its okey..as long die selesa berkawan..

    Sofia ngan syaza tak sangka diorang ni sampai masak-masak untuk sambut kitorang..ohh ye, lelaki perempuan, rumah diorang asing ea..yang lelaki floor 12, yang perempuan floor 8..bile tengok gaya diorang ni, sofia rasa, cara diorang jaga pergaulan antara lelaki perempuan sebenarnya jauh lebih baik dari kite yang melayu ni..kadang-kadang rasa malu pun ade..

    Macam yang ni, bila group lelaki datang rumah, yang perempuan, baju yang diorang sidai siap diorang tutup lagi ea sebab segan dengan boys..padahal tshirt je pun yang diorang sidai..penyegan diorang sangat tinggi..



    Diorang masak ddobuki, ayam yang digaul dengan sayur-sayur lepas tu wrap dengan roti yang macam capati..ala-ala twister kfc tu..memang makanan tu sangat berkhasiat lah kan..yang lelaki makan sayur macam perempuan malaysia makan sayur..sofia ngan syaza pun tak makan sayur banyak macam tu..bagus betul pemakanan diorang..sangat berkhasiat..

    Banyak yang kami bualkan..haha for sure bila dah masuk gosip artis ni kan..nasib baik yang girls tu minat Zoo In Sung..haha memang gosip abis..sebab jumaat lepas, memang kuar gosip pasal Zoo In Sung tuh..hahaha..yang boys pulak lebih kepada artis-artis perempuan..normal la tuh..hihi..tapi yang boys tu kata, yang oppa tu over sangat sampai setiap hari dengar lagu Girl Generation..haha..diorang tak tau sofia ni hampir setiap masa dengar and tengok MV G-Dragon ngan Bigbang..haha..morning alarm sofia suara G-Dragon menjerit..

    Before balik tu, diorang bawa sofia ngan syaza ke supermarket korea..dekat je ngan kondo diorang..sambil tuh diorang ajar macam mana nak buat ddbouki dan bahan-bahan die..senang nak dapat kat situ..macam-macam ade..nak tahu ingredients bagi setiap bahan tu, sofia minta diorang translate kan sebab semuanya dalam bahasa korea kan..so, sofia lebih yakin untuk membeli..hihi...

    Dah kenyang, dah puas bergosip bagai...kitorang balik dengan senang hati..

    Lalala~~














    2 comments:

    Lyn Yusoff said...

    syoklah jumpa kawan2 korea..

    Isteri kepada Suami said...

    lyn: hehe bolehla..tukar2 pandangan..terutama dari segi cara diorang bekerja..byk yg sofia kagum n sofia nk try buat amalan diorg terutama bab2 budaya bekerja