Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Last Week - Emergency - Tak Senang Hati

  • Tuesday, April 16, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera...






    Last week sofia kursus..macam biasa betapa lah dalam lab tuh untuk 3 hari..dari pagi sampai ke petang..petang masuk office balik..tengok kalau-kalau ade isu yang urgent dari user..

    Hari kedua kursus..masuk lab macam biasa..lepas minum pagi tu, sofia dapat sms dari ibu, "Nak maklumkan, Haziq masuk hospital, denggi"

    Pergh!! berderau darah sofia...terus tak boleh nak fokus apa-apa pun time kat lab tuh..apa yang instructor tu ajar kat depan time tuh, masuk telinga kiri keluar telinga kanan je..

    Sofia memang ada rasa tak sedap hati dari last weekend tuh..bila call rumah, Chibby cakap abang demam...tak boleh nak bangun..sofia bising-bising la kan..suh pegi klinik check..tak kan nak tahan je mcam tuh..hishh die nih memang liat betul jumpa doctor..

    Lunch break je sofia terus call Iqa tanya pasal haziq..sofia bab-bab nih memang tak boleh la kannn...nak-nak bile family cakap, jangan kelam-kabut..sabar..jangan nak rushing balik...fuhh memang tak boleh sofia nak dgr ayat tuh...dulu suami sofia accident pun semua cakap macam tuh..penyudahnya, apa yang sofia dapat?



    Balik umah malam tu sofia discuss dengan syaza macam mana...ikutkan hati nak terus balik je..tapi, syaza pun ada keje..die kena pass keje tuh untuk orang lain sambung kan..so, tengok keadaan haziq macam mana..

    Setiap hari sofia memang keep in touch dengan iqa atau chibby..Kalau dengan abah ke ibu..sure diorang tak nak citer ape-ape..baik sofia tanya adik sofia..diorang tau sofia tak suka bohong kan..so mmg diorg jujur punye lah..

    Iqa cakap, platlet darah abang makin rendah..Allah! Time tuh darah sofie berderau sangat..

    Haziq nih ada history kena chikugunyah dulu..tuh yang takut juga ada kesan dari kes tuh kan..

    Last-last, sofia ngan syaza decide khamis kite half day and jumaat cuti.. 



    Dari putrajaya straight ke hospital Muar..sofia sampai dalam pukul 5..dah waktu melawat kan..haziq sure la terkejut kan tengok kitorang sampai..die nih pun macam abah..first sekali sure cakap, "eh nih buat ape ni kat sini..buat apa membazir cuti je.." errr -.-

    Badan die dah susut sikit lah..yela, makan dah tak..tapi asyik muntah..rupenye, haziq dah demam teruk dari hari Jumaat..lepas tu die asyik ulang alik klinik je untuk masuk air..hari terakhir tu, doctor kat klinik suruh pegi hospital..haaaaa terus siap ambulans datang klinik amik die..haihhh~~ 

    Alhamdulillah, sehingga Ahad aritu, keadaan die banyak menunjukkan ke arah positif..dah boleh mengadap game kan..ok lah tuh..makan pun dah nak..cuma, minggu ni doctor masih kena pantau jantung die..sebab tinggal jantung die ada kesan dari serangan virus denggi tuh..buah pinggang n hati die dah ok..sofia harap sangat sihat 100% dah..



    Insya-Allah...












    2 comments:

    Lyn Yusoff said...

    bab2 denggi ni yg seriau...
    teringat kisah my niece.. huuhuh

    Isteri kepada Suami said...

    lyn: mmg pn kak..sape ade pengalaman kena ni..mmg seriau