Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Kenapa Boleh Jadi Macam Tu Ek?

  • Tuesday, April 9, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Sejak akhir-akhir ni..ade jugak sofia layan drama melayu ni..hurmm sofia frust sangat dengan jalan cerita die..bagi sofia, drama ni seperti menggambarkan apa yang kita jalani kehidupan kita..sebab tu ada yang kata, macam dalam drama bile kite dengar sesuatu terjadi pada orang yang kite kenal..

    Erm..apa yang buat sofia frust sangat ialah cara jalan cerita diorang ni..aihh..terutama yang ada citer pasal kahwin2 ni..dah kahwin..tapi sebenarnya tak suka antara satu sama lain..so, bila dah kawin..sorang ke utara sorang ke selatan..

    Tak pun, kahwin atas dasar kontrak...aduh ai..kenapa bagi gambaran sebuah perkahwinan yang macam ni? even hanya drama..kenapa tak ada drama yang boleh beri pandangan yang positif?





    Kenapa pandang sampai macam tu sekali ikatan perkahwinan..ikatan tuh suci sangat..kenapa nak dicemarkan dengan gaya hidup macam tu..

    Sepatutnya..beruntunglah korang sebenarnya yang dah kawin..ada suami..ada tempat untuk berlindung..ada tempat bergantung..cuba bayangkan dengan nasib sofia..mempunyai imam yang terang-terang dapat menyuluhkan ke jalan yang benar...

    Sofia nak rasa bahagia dengan suami..tapi tak dapat..even dugaan sofia macam ni antara sofia dengan suami..sofia still sanjung  ikatan perkahwinan tu..jangan di cemarkan..ianya beri bayangan kepada orang lain, bahawa ini gaya kehidupan ikatan perkahwinan melayu ke?

    Setiap masalah pasti ada penyelesaian..untungnya zaman sekarang kita ada badan-badan yang boleh memberi khidmat nasihat...tak salah kite gunakan perkhidmatan tuh..dan sofia masih ingat kata-kata suami sofia dulu, "Syaitan ni memang sentiasa menghasut..kalau belum kahwin, die suruh kahwin cepat-cepat..tapi dah kahwin nanti asyik dia hasut kite nak cerai je.."

    Nih pandangan sofia sejak dua menjak yang layan lah jugak drama melayu nih..sebab adik sofia kat uma tuh boring layan korea kan...kadang-kadang kasik chance kat die..hurmm tapi, mcam ni la pulak rupa drama kite ek..kalo tengok citer cartoon mat salleh "UP" tu..tengok betapa suaminya sayangkan sangat isteri die..macam mana die hargai sebuah ikatan perkahwinan tuh..tuh citer cartoon tuh...













    4 comments:

    Noorisha Musa said...
    This comment has been removed by the author.
    Noorisha Musa said...

    assalamualaikum..
    hai sofea..
    lame xdgr kabar berita..
    smg sihat hendaknya..

    Isteri kepada Suami said...

    Noorisha : wsalam...wahhhhh lamanya tak dgr khabar..sahabat lama...

    Noorisha Musa said...

    hu3..ko keje mane skang??