Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Jangan Suka Memijak

  • Tuesday, April 30, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~

    Arghhh..huhu..baru masuk ari kedua ni, sofia dah rasa berat sangat dah kepala ni..aihhh..act sofia nih memang lemah betul bile kena handle dengan attitude manusia ni...sofia memang lemah betul la...kalo yang jenis ok tu memang alhamdulillah lah kan...nih pesen yang..aihhhhh tak tau nak describe macam mana...

    Bila kita diam, dipijaknya kepala...bila kite mula strict die kata kite tak ok pulak...aihhh macam mana? pe'el yang bukan-bukan ni selalunya akan buat sofia berubah perangai jadi incredible hulk tau tak...

    Jangan sebab kita diam, diingat sofia jenis yang senang dipijak...ohh tuh memang silap besar..sofia susah nak marah..tapi sekali sofia marah..sofia tak akan pandang belakang lagi dah...mungkin sebab sofia jenis yang simpan..sekali marah, memang akan keluar dari A lah..

    Sekali sofia marah, susah untuk sofia sejuk..memang susah sangat...sebab sofia jenis cepat serik..sekali orang tu buat kat sofia, sofia susah untuk berbaik dengan orang tu..sebab sofia tau die berpotensi buat lagi...

    Sofia diam, bukan bermakna sofia tak tau atau sofia tak amik tau..sofia ada mata, ada telinga sendiri..sofia lebih suka melihat sendiri..dan sofia tau banyak benda, cuma mulut sofia jenis berkunci..mata sofia nampak macam-macam..mata telinga kita sendiri tak akan menipu diri kita kannn...

    So, please la..jangan amik senang bagi orang yang diam atau jenis tak suka masuk campur ni...they still have their own eyes and ears..jangan memijak orang yang nampak diam..sebab sekali die marah, susah untuk sejuk..dan akibatnya, tak akan siapa jangka kan...

    Sofia harus banyak istigfar agar sejuk hati yang membara ni..sofia tak suka marah atau benci orang..sebab sofia tau attitude sofia yang susah sejuk ni..selagi boleh elak..sofia memang akan elak..
































    2 comments:

    Lyn Yusoff said...

    diam2 berisi..
    sekali pekik.. takut nnti.. hahaha

    Isteri kepada Suami said...

    lyn: haha kak, skg ni jenis tin yg berisi sampai nk tertumpah melimpah je ni..hahaha