Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Preview Budak-Budak Sekolah Tahun 2013

  • Thursday, March 28, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo.............!

    Hahaha...sofia dah khatam citer school 2013..bessstt!!! korang tengok lah citer nih..sebelum layan Runningman ep 138...

    Sebab ep138, quest diorang hero pelakon citer school 2013 nih...Lee Jong Suk dan Kim Woo Bin..dedua nih sebenarnya penah berlakon sebelum ni..

    Lee Jong Suk sebelum nih pernah berlakon dalam Secret Garden..bukan pelakon utama atau second hero..tapi still watak yang banyak muncul dalam drama tuh..hehe

    Kim Woo Bin pulak penah berlakon dalam To The Beautiful You..citer nih yang see Minho Shinee tuh berlakon ngan Sulli..

    Dedua nih, dalam citer school nih la baru nampak kehebatan diorang berlakon..watak dalam school 2013 nih lebih main dengan emosi..kire pandai la diorang berlakon..


    Okeyyy...macam biaselah sofia kan....memula citer macam rase arghhh cam boringg je citer nih...siap sofia memekak kat twitter cakap citer nih tak menambat hati...tak perlu tunggu sampai separuh episod...jalan citer dah mula menarik...terus layannnnn sampai lah abis..lagipun citer nih pendek je..16 episode je..

    Jalan citer nih mula menarik, bila setiap student ada kriteria sendiri...even cikgu pun mempunyai masalah sendiri...professional macam mana pun seseorang itu...tetap segelintir perasaan kite tu akan terpengaruh juga dengan urusan peribadi..tapi, tetap bergantung kepada diri kita juga yang menentukan segalanya..bagaimana kita nak handle masalah tuh..

    Apa yang buat sofia lebih tertarik adalah..apabila parents student2 nih suka masuk campur urusan pengurusan sekolah...haaaaa kat sini, sofia macam tersedar sikit lah..sebab sofia memang tak boleh sekolah atau cikgu2 ke ape..mengambil kesempatan pada student..

    Sofia tension gile bile adik sofia kena..tuh yang memang sofia suka amik tahu urusan sekolah adik2 sofia..adik sofia Iqa tu dulu wakil sekolah untuk gimnastik..sampai bile die accident teruk..cikgu die still nak die wakil sekolah...dan time tuh dengan perasan beraninya cikgu tu contact abah..haaa time tuh..dgn nada yang rendah..ayat abah, "Apa yang berlaku pada anak saya, sekecil mana pun...cikgu harus bertanggungjawab.."

    Hah!! padan muke..kau kan..patutnya boleh train budak lain yang dari muda dari kecik..kan senang apa-apa berlaku, ade perintis..nih tak..100% beban tuh ko letak kat sorang...bende tuh kan menyusahkan diri sendiri..start dari kes macam ni lah, sofia memang hati-hati pasal pengurusan sekolah adik-adik sofia nih...

    Tapi............sejak tengok citer..sofia ada slow down sikit lah..tak lah sofia 100%..as long apa yang adik sofia buat ok..dan adik sofia pun ok...sofia ok..tapi....once something wrong..atau ada yang mengambil kesempatan atas ke'ok'an sofia nih...harussss sofia turun padang...



























    2 comments:

    Lyn Yusoff said...

    tu dia peminat tegar cerita korea..
    hahahah

    Isteri kepada Suami said...

    kak lyn: hehehe..mengisi masa lapang kak..blh release tension gak :p