Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Chaebal!! Mind Your Manners

  • Friday, March 15, 2013
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeong....happy friday...weehuuuu~~ semua orang pasti akan yes..yes..its friday yaww! hehe

    Minggu nih sofia rasa macam cepat sangat berlalu..eah, dh jumaat ek..haha bile byk keje yg urgent..gitu lah kot..akan ade perasaan 24/7 tuh macam tak cukup..2 tangan 2 kaki macam tak cukup..kannn...

    Ermmm...bila dah camtu, sure lah emosi pun sikt sebanyak akan terganggu..kurang kestabilannya..hurmmm..

    Lagi lahhhhh bile kereta kite kena gesel kat tempat parking..lepas tu tak de note sorry langsung...perghhh marahnyeeeeee rasa time tuh...kalau korang tengok muka sofia time tuh...memang perasan kot rase geram tuh...menggelegak gile rasanya...

    Calar ea kete sofia..even sekadar calar...tapi cat kete sofia teruk lahhh kena belah depan...sure orang yang nak selit parking depan sofia yang buat tuh..tengok gaya angle parking tuh..boleh agak..dan bile macam tu sofia tak rasa jadi kat tempat parking rumah kot...sebab parking rumah memang satu line je bile parking..tak la berlapis-lapis macam kat office...arghhh!!



    Sofia rasa kalau die letak note sorry tuh, sofia lega sikit kot..at least adelah bahasa nya kannn..nih tak..memang tak ade langsung...memang no manners la kan!!! 

    Dah lah sofia memang pantang betul la sekarang nih kalau bab-bab langgar kereta nih kan...memang pantang!!! kau kalau dah nama amik lesen kereta tuh tak reti ikut undang-undang baik frame je..undang-undang dah ade..follow je la kan..mybe sekali kita break the laws tak ada apa2 kesan..

    Tapi, lumrah manusia...sekali lepas..akan jadi kali yang seterusnya..lepas tu habit la kan..dah macam tuh, sekali terkena..bila langgar orang..apa kau boleh buat? menyesal?? kalau orang yang kau langgar tuh hidup lagi..macam mana kalau kesannya nyawa orang tu pun melayang??? orang yang suka langgar undang-undang ni sedar tak kesan die camni??

    Nampak simple..tapi bile jadi habit...kesan boleh jadi teruk taw!!! 

    Hello...bagi yang suka langgar lari tuh kan...even tak kena pada orang..plz la at least say sorry..tak susah..SORRY..berat sangat mulut tuh!

    Tapiiii ade juga member sofia pun kena nasib yang sama kat office juga ok! Orang tuh letak note sorry and nombor telefon die..akak kepada member sofia tuh call la orang yang langgar tuh...tapi...korang tau..ape orang tuh buat, boleh die sound balik kita yang parking dekat...perghhh kereta kawan sofia depan kereta dia..kawan sofia parking dulu sebelum die..so, kau lah yang parking dekat kan?? perghhh jenis macam nih..memang tak reti tengok salah sendiri ek...

    Kau ade anak, tengok lah macam mana sikap tuh mengalir kat anak kau balik...plz la...hidup kita nih karma..ari nih kau buat kat orang..sok lusa...silap-silap anak kau sendiri buat kat batang hidung kau...haaaa tak lagi parah kalau dah macam tuh...



    Bukan niat nak membalas..tapi bila terlalu geram..terlalu marah, bagi sofia..kenyataan hidup ni karma...tuh memang nak ke tak nak kita harus accept kan...sebab tuh ade orang kata, tak payah tunggu azab selepas mati untuk terima balasan..kat dunia nih pun boleh dapat...

    Apa salahnya kita buat baik? Jaga sikap dan tingkah laku kita...hati kita pun tenang kannn..

    At least, segala aura yg -ve jauhhhh daripada kita..korang tak nak bahagia aman damai ke ek??

    So, chaebal...mind your manners..respect people..apa pun umur orang sekeliling kita..respect perlu ada..
















    Hahahaha and last....

    Peace yawwww~~

    Peaceful picture from G-dragon...aihh sejak tension manjang nih...pasti rasa nak tengok GD nih..sampai nak lelap mata pun, tengok dulu MV die...hehehe...

    Comel kan GD nih...muka innocent hehehe..



















    0 comments: