Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Selami Dunia Kanak-Kanak #2

  • Thursday, December 27, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...





    Sambung balik suasana kat Kidzania...si chibby nih ssampai sekarang lah die asyik teringat-ingat dan nak pegi lagi...dan sofia pun memang tak rasa bazir ke nyesal bawa die pegi sini..berbaloi-baloi..

    So, budak-budak yang boleh main nih memang budak sekolah jelah..senang citer yang dari sekolah rendah sampai lah ke sekolah menengah memang boleh main dalam nih...budak sekolah sekarang nih tahu-tahu jelah kan..nak-nak yang sekolah menengah tuh...fuh mak ai tingginya bukan main..untunglah korang dapat buat semua jenis job dalam nih...

    Diorang lepas dapat ticket and dah dah announce boarding time bagai..memang sejibik gaya macam kat airport time nak masuk nih...pastu diorang akan scan gelang yang diorang pakaikan pada tangan kite nih..budak-budak dapat cek..sampai je kat tempat nih..diorang kene cash kan cek tuh kat bank..

    Dah mula dari tuh, memang bermula lah dunia kanak-kanak...



    Diorang akan masuk sendiri dalam bank..tukar sendiri..macam mana caranya, nanti staff akan guide diorang..so far sofia tengok memang smooth je semuanya even beratur panjang dalam bank tuh..

    Sofia rasa, korang yang dah abis spm ke budak-budak uni yang tengok sem break nih ke..sape yang duduk area KL nih, korang boleh la try keje sini..sofia rasa jadi staff kat sini pun seronok...aihh kenapa lah benda nih semua tak ada time sofia kecik-kecik lagi... :((

    Lepas tukar duit, chibby n iqa attend college...



    Sesi pendaftaran budak-budak masuk college...cuma registration diorang ringkas lah dari suasana sebenar kat college kan..at least chibby dapat bayang lah setiap pekerjaan perlukan apa...



    Iqa nih sebenarnya, sofia tak plan pun nak kasi die main sama dalam nih..kire die duduk lepak jelah ngan sofia time chibby nih explore jobs..tapiiiiii masa nak beli tickets tuh, staff tuh tanye iqa nih bape tahun..tak nak main sekali ke...aihhh terus kata die nak...

    Sebab sofia dah faham sangat ngan perangai die nih...segan manjang kalo dah yang main dalam nih budak nya area umur chibby..kalau ade yang besar baya iqa tuh pun ade geng diorang sendiri...memang tak akan punye...

    Sekali betul..nih jelah satu attend college nih yang si iqa main...yang lain banyak melepak duduk dengan sofia..aihhh rugi je ticket...



    Siap ade test sebelum diorang keluar...hurmmm untuk iqa kacang goreng la kot..lagi lah si iqa nih amik biology..lagi tak ade hal..class yang diorang amik time nih tengah ajar science kot..so test diorang akan dalam lingkungan tuh la..

    Iqa cakap, chibby boleh la tahan..tengok gaya die jawab macam die faham semua...soalan BI..yang peliknya bile kite cakap, tanya secara verbal, die tak faham..tuh sofia pelik...padahal yang di tanya soalan dalam test die tuh...



    Bila dah berjaya dalam test tuh, diorang dapat card yang gantikan sijil graduate..haha

    Tapi yang tak boleh blah, siap letak DR. kat pangkal nama masing-masing...



    Haaaa...kan...pastuh balik umah, diroang cakap kat abah ibu kata tak payah amik SPM pun dah ade DR...

    Dalam kidzania nih terlalu banyak..super banyak jobs yang ade..yang budak memang boleh teroka and alaminya sendiri...jadi sofia tak dapat nak letak skali banyak dalam satu entry...slow-slow sofia akan divide pada beberapa entry...














    0 comments: