Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Selami Dunia Kanak-Kanak #1

  • Monday, December 24, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...





    Fuhhh weekend yang seronok..for sure bahagia teramat sangat lah kan bile family berkumpul..haha..kali nih memang sofia paksa abah ibu datang lepak umah sofia hahahaha...even diorang ade kenduri Sabtu sampai ke malam..lepas kenduri malam tuh jugak sofia ajak abah ibu terus fly ke putrajaya,..hihi...kejam sekejap.. :P

    Iqa ngan Chibby memang dah sampai awal..diorang amik jalan selamat..abah ibu datang ke tak..diorang tetap nak datang juga..hahahaha..budak cuti sekolah...memang merayap jelah kejap sana kejap sini..tak pelah sementara belum start tahun depan..kalau tahun depan tak boleh dah sebab dedua orang nih amik exam besar...

    Sorang SPM sorang lagi UPSR..tradisi family sofia, yang amik exam tak akan dibenarkan kemana-mana melainkan sekolah dan tusyen sahaja..tuh arahan daripada tuan besar sejak dari sofia lagi...



    So, sabtu arituh sofia bawa diorang pegi Kidzania..kat Curve tuh..hihi..sementara abah ibu belum datang..baik bawa budak-budak nih pegi sini..kalau dah ade abah ibu susah sikit..sure kena ikut diorang pegi tempat yang lebih kepada untuk shopping..Chibby sure paling stress..sebab tuh bukan yang die nak...

    Kidzania nih memang best..suai sangat bagi mereka yang ada anak sekolah rendah..bagi sofia kalau kecil sangat tak suai lah..tapi kalau sekolah rendah dalam darjah 4 ke atas tuh ok sangat..sebab diorang dah tahu serba sikit apa yang diorang mahukan dan suka...memang kat sini tempat yang paling sesuai..



    Budak-budak yang datang kat sini memang akan seperti berada dunia pekerjaan sebenar dan diorang akan independent kat sini..ibu bapa hanya duduk tengok kan saje gelagat anak-anak diorang mula dengan pencarian kerja..bekerja dan mendapat gaji...

    Sofia yang tua nih pun bile tengok..ya Allah seronoknya...masa macam tak cukup je dalam nih..



    Kat sini..setiap hari ade dua session..session pagi mula pukul 10am sampai 3pm..session kedua mula 4pm tapi sampai pukul berapa sofia tak hingat lah..korang boleh tengok details pasal kidzania nih kat sini 

    Mula-mula tengok waktu die rasa macam...wah..lamanya..ape nak buat dalam nih lama-lama sangat..tak kan lah main-main nih jer sampai lama camni...

    Sekali...ha...amik kau...memang tak cukup masa okeyyyyy..sangat tak cukup masa...

    Si chibby siap cakap, lepas nih kalau along nak shopping kat sini..adik tak nak ikut...along antar adik kat kidzania nih je...

    Hamboi...bukan main arahan die...



    Sofia rasa macam mahal je tic nih masa mula-mula dulu..tapi before pegi memang sofia survey sikit-sikit kat internet..jadi sofia rasa ok kot boleh try..tapi sekali bile pegi..sofia rasa super berbaloi!!!

    Lagi berbaloi dari bawa budak-budak pegi Legoland..memang berbaloi..at least kat sini budak-budak dapat knowledge pasal dunia pekerjaan..tapi apa-apa pun bagi sofia, bergantung pada individu masing-masing macam mana nak bawa budak-budak isi masa lapang diorang n masa bercuti..

    Adik-adik sofia jenis hantu game n gadget, sebab tuh sofia rasa berbaloi bawa diorang kat sini..dan diorang rasa sangat enjoy kat sni..

    Sekurang-kurangnya bila tanya balik pasal kerja yang diorang buat dalam nih..diorang boleh jawab basic nye...

    Apa aktiviti diorang buat dalam nih, sofia akan share dalam next entry ea..













    0 comments: