Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Permulaan Pagi Isnin

 • Monday, December 17, 2012
 • Isteri kepada Suami
 • Labels: , , , , , ,
 • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...

  Ohhh  nooooooo...its Monday!!! masa untuk bekerja...arghhhh... - tuh la yang sofia rasa sekrang nih bile nak pegi keje pepagi..nak2 pepagi Isnin nih...rasa macam rehat Sabtu dan Ahad tak cukup jeeee..

  Bile stress..antara yang terbaik caranya..kite balik kepada fitrah..dekatkan diri pada Allah swt..mungkin sofia terlalu leka dengan dunia..sebab tuh sofia di uji dengan stress yang sofia alami ni..

  Lepas baca al-quran, sofia jumpa doa dan zikir dalam gambar tuh kat dalam al-quran..al-quran sofia guna memang setiap pagi ade doa untuk amalan kite..  Makna doa ni amat membantu sofia kuatkan rohani sofia..

  Kadang-kadang bile kiter terlalu baik..orang pulak ambil kesempatan..nama pun manusia..selagi tuh la ade yang tak sempurna..cuma kadang-kadang haruslah ingat setiap tindak tanduk kita mungkin memberi kesan kepada orang lain...

  Sofia cuba berpegang dengan kata-kata ni, "Berbuat baik kepada makhluk milik Allah swt merupakan salah satu cara untuk kita mendapatkan kecintaan Allah swt"..

  Tapi kadang-kadang sofia rasa...there's a limit and border..apabila ianya melampaui border tuh..sofia takut..sofia tak akan pusing belakang untuk memberikan maaf..

  Ya Allah....susahnya bekerja dengan yang digelar manusia nih.....

  1 comments:

  Lyn Yusoff said...

  thx u for the sharing of the doa